Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του ΔΣ τηςΟΛΜΕ: Πενθήμερη απεργία στις πανελλαδικές προτείνουν όλες οι παρατάξεις - πλην ΠΑΜΕ



Πρόταση για πενθήμερη απεργία στις πανελλαδικές προτείνουν όλες οι παρατάξεις - πλην ΠΑΜΕ -  της ΟΛΜΕΔΑΚΕ: Η πρόταση για:
• Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων (17 Μαΐου), με τη μορφή 3ωρης Πανελλαδικής στάσης εργασίας (8 – 11 πμ) και 3ωρης στάσης εργασίας από τις ΕΛΜΕ (11 πμ – 2 μμ).
• Πενθήμερη απεργιακή          κινητοποίηση από Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή 24 Μαΐου.
•Από τη Δευτέρα 13 Μαΐου να στηθούν κάλπες στα σχολεία και τις γενικές συνελεύσεις για να είναι ισχυρή η απόφαση του κλάδου.
• Γενική συνέλευση των προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε. την Τετάρτη 15 Μαΐου. 
ΣΕΚ: νέες γενικές συνελεύσεις μετά το Πάσχα. Συνέλευση Προέδρων Τετάρτη, 24ωρη απεργία στις 17/5 και 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες μέσα στις εξετάσεις.
ΠΑΜΕ: Πρότειναν 48ωρη απεργία πριν τις εξετάσεις και συγκεκριμένα στις 14 και 15 Μαΐου, και
αμέσως μετά γενική συνέλευση για να καθορισθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.


Παρεμβάσεις: Χρήση 48ωρης απεργίας 16 και 17 Μαΐου (λανθασμένη εκτίμηση καθώς δεν υπάρχει τέτοια απόφαση από την προηγούμενη ΓΣ προέδρων – η απόφαση έλεγε απεργία μόνο με την ΔΟΕ). Νέες γενικές συνελεύσεις και 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες μέσα στις πανελλαδικές.


ΠΑΣΚ: απεργία μέσα στις εξετάσεις με την καλύτερη δυνατή συναίνεση των εκπαιδευτικών.
Σε γενικές γραμμές πρόταση για απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις πρότειναν όλες οι παρατάξεις στην ΟΛΜΕ πλην του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ).

Η ΔΑΚΕ πρότεινε να ληφθεί η απόφαση με κάλπη και να ψηφίσουν οι καθηγητές, κάτι που προκάλεσε τη διαφωνία των συνδικαλιστών της παράταξης Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις και των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.
Οι εκπρόσωποι ΣΕΚ και παρεμβάσεων υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί η κάλπη να υποκαταστήσει τη γενική συνέλευση.     
Στα κύρια ζητήματα εναντίον των οποίων αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί είναι οι απολύσεις 10.000 αναπληρωτών, οι αναγκαστικές μετακινήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών, οι συγχωνεύσεις σχολείων, η μείωση του αριθμού των τμημάτων και η
αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, η αύξηση του ωραρίου από την ερχόμενη σχολική χρονιά που αρχίζει το Σεπτέμβριο, κλπ.        

Έγινε διακοπή της συνεδρίασης αλλά και μετά την επιστροφή όλες οι παρατάξεις επέμεναν στις θέσεις τους.
Η συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας θα συνεχιστεί την Πέμπτη μετά το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου