Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Σύλλογος Τριτέκνων Καβάλας: Δωρεάν διανομή τροφίμων

Σύλλογος Τριτέκνων Καβάλας: Δωρεάν διανομή τροφίμων
Ο Σύλλογος Τρίτεκνων Π.Ε. Καβάλας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και τον ΟΠΕΚΕΠΕ από πόρους της Ε.Ε. και περιλαμβάνει βασικά τρόφιμα για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων όπως ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυρί.
Μετά τη διεύρυνσή του από επίπεδο Δήμου σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Νομού), ο Σύλλογος ως φορέας εκπροσώπησης των τρίτεκνων που είναι μέλη του, αναλαμβάνει να συγκεντρώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα απατούμενα δικαιολογητικά και να διανέμει τα προϊόντα στους τελικούς δικαιούχους.

Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, όπως ορίζεται στο άρθρο 3, και πληρούν τα κριτήρια
επιλεξιμότητας του άρθρου 4 της 279/23460/2013 (ΦΕΚ 414/Β΄/ 22-02-2013) ΚΥΑ «Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας τελικών δικαιούχων και φορέων εκπροσώπησής τους, του προγράμματος Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε.»
Το κριτήριο επιλεξιμότητας για τους απόρους διαμορφώνεται βάσει οικονομικών (Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Οικ. Έτους 2013) και κοινωνικών στοιχείων και είναι:
1. Για το άπορο άτομο, ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 €.
2. Για την άπορη οικογένεια, οικογενειακό εισόδημα ως ακολούθως:
I. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος) μέχρι και 10.700 €.
II. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη) μέχρι και 11.520 €.
III. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη) μέχρι και 14.400 €.
IV. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη) μέχρι και 17.280 €.
3. Στην περίπτωση άπορου ατόμου που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Ως μέλη της οικογένειας, θεωρούνται ο σύζυγος και η σύζυγος και τα προστατευόμενα τέκνα αυτών, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Από τον υπολογισμό του ως άνω εισοδήματος εξαιρείται η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για κάθε άτομο ή οικογένεια, όπως αυτή ορίζεται εκάστοτε στη φορολογική νομοθεσία.

Δικαιολογητικά
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:
-Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση, διατίθεται από το σύλλογο (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής).
-Αντίγραφο αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας, ταυτότητα ή διαβατήριο (επικυρωμένο).
-Άδεια διαμονής σε ισχύ, μόνο για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών (επικυρωμένη).
Η κατάθεση δικαιολογητικών των δικαιούχων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα γίνεται στη στέγη του Συλλόγου στη Μεγάλη Λέσχη – Δ/νση: Κύπρου 12 Καβάλα (δίπλα στο Δημαρχείο Καβάλας) ημέρα ΠΕΜΠΤΗ στις 9,16,23,30 ΜΑΪΟΥ 2013 και ώρα 18:00-20:30.
Τηλ.: Προέδρου: 6944 665585, Γραμματέα: 6932 698033
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@triteknoikavalas.gr
Ιστοσελίδα: http://www.triteknoikavalas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου