Τρίτη 14 Μαΐου 2013

«Όχι» στην επιστράτευση και από την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων

Χανιά - «Όχι» στην επιστράτευση και από την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών στο Δ. ΗρακλείουΤην πλήρη αντίθεσή τους με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αφορμή την πρόταση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 Μαίου –την πρώτη δηλαδή ημέρα των πανελλήνιων εξετάσεων- εκφράζουν με ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών στο Δ. Ηρακλείου. Η απόφαση λήφθηκε κατά της διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης στο σχολικό συγκρότημα της Παπαπέτρου Γαβαλά, τη Δευτέρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σήμερα, 13/5/2013 στο σχολικό συγκρότημα της Παπαπέτρου Γαβαλά (5ο Γυμνάσιο – 11ο Λύκειο), συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου και αποφάσισε τα παρακάτω:
“Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Α.Σ.Γ.Μ.Ε. και εκτιμώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί :
Καταδικάζει την επιστράτευση των καθηγητών από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και απαιτεί να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα φύλλα επιστράτευσης και να αποσύρει το προεδρικό διάταγμα.
Θεωρεί πρόκληση της κυβέρνησης, να κάνει ότι νοιάζεται για το «πρώτα ο μαθητής» που πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις! Η επιλογή της να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή. Στοχεύει στην τρομοκράτηση των καθηγητών, στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού βάζοντας γονείς και μαθητές απέναντι στους εκπαιδευτικούς για να περάσει “δια πυρός και σιδήρου” το πολυδιαφημιζόμενο “νέο σχολείο” της αγοράς. Ενός σχολείου, χωρίς δάσκαλο, εκατοντάδες κενά σε βασικά μαθήματα, με στεγνές οικονομικά σχολικές επιτροπές στους Δήμους, χωρίς συντήρηση - θέρμανση και αναλώσιμα, με τους γονείς να βάζουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, χιλιάδες μαθητές χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς στο σχολείο, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά εργατών, ανέργων να εγκαταλείπουν το όνειρο της μάθησης, τον υποσιτισμό να εξαπλώνεται και να τσακίζει τα παιδιά των ανέργων και φυσικά, με τις επιχειρήσεις έτοιμες να περάσουν το κατώφλι του σχολείου. 
Καλεί, 
 όλους τους γονείς, να ορθώσουν ανάστημα στα κυβερνητικά σχέδια επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Το νέο δόγμα “νόμος και τάξη” δεν μας εκφράζει, δεν πρέπει να περάσει! Νόμος και τάξη σημαίνει καταστολή, συκοφάντηση, φόβος και σκυμμένα κεφάλια, ανεργία, απολύσεις. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση !
 Τα ΔΣ των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Ηρακλείου να συνεδριάσουν εκτάκτως και να εκφράσουν εμπράκτως, μέσα από αποφάσεις, την αλληλεγγύη τους στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς και να απαιτήσουν να παρθούν πίσω ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τα φύλλα επιστράτευσης.
 Τις άλλες Ενώσεις Γονέων, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε κοινή δράση και πλαίσιο διεκδίκησης, ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και τον κοινωνικό αυτοματισμό, ενάντια στο «νέο σχολείο», για το σχολείο των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
Εμείς οι γονείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε το πιόνι του κοινωνικού αυτοματισμού και θα μας βρουν μπροστά τους. Άνεργοι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές έχουμε κοινό συμφέρον και κοινό αντίπαλο και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ο αγώνας για το σχολείο που έχουμε ανάγκη είναι αγώνας διαρκείας, δεν ξεκινάει σήμερα και δεν τελειώνει αύριο, χρειάζεται πολύμορφη, συνεχή και συνεπή δράση που θα συγκεντρώνει δυνάμεις και δεν θα τις σκορπάει. Δεν αφορά μια ομάδα ειδικών, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αιτημάτων και των διεκδικήσεων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. 
Το ΔΣ της Ένωση Γονέων αποφάσισε :
1. Να καλέσει, τα ΔΣ των συλλόγων Γονέων Α'θμιας και Β'θμιας εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου και τα 15μελή Συμβούλια Μαθητών σε σύσκεψη, την Πέμπτη 16/5 και ώρα 7 μμ σε χώρο που θα ανακοινωθεί άμεσα.
2. Κλιμάκια της Ένωσης Γονέων θα περιοδεύσουν στα σχολεία της πόλης την Τετάρτη 15/5 και Πέμπτη 16/5, προκειμένου να ενημερώσουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις θέσεις της.”
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ - ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Να μην περάσει η επιστράτευση και η τρομοκρατία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου