Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο μεγαλύτερος πύθωνας που υπήρξε ποτέ, πιάστηκε στη Φλώριδα

Πύθωνας Βιρμανίας, μήκους 19 ποδών πιάστηκε στην Νότια Φλώριδα.Ο Τζέησον Λεόν και μερικοί φίλοι του είδαν το ερπετό να εξέχει από θάμνους στα πλευρά ενός δρόμου , καθώς οδηγούσαν το βράδυ σε επαρχιακή περιοχή της νοτιανατολικής Miami-Dade County.

Ο 23χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του, άρπαξε το φίδι πίσω από το κεφάλι του και το έσυρε έξω από τους θάμνους. Όταν το φίδι προσπάθησε να κουλουριαστεί γύρω από το πόδι του, φώναξε τους φίλους του για βοήθεια και μετά χρησιμοποίησε το μαχαίρι του για να αποκεφαλίσει το φίδι, συνολικού βάρους 58 κιλών. «Ήμουν εξαντλημένος και δεν ήθελα να με δαγκώσει», είπε.

«Ο Λεόν είχε στην κατοχή του κάποτε τέτοιο πύθωνα, σαν κατοικίδιο, κι ήξερε πώς να τον χειριστεί», σύμφωνα με την Επιτροπή Συντήρησης Άγριας Ζωής και Ψαριών της Φλώριδα (Florida Fish and Wildlife Conservation Commission). Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν πύθωνας μήκους 17 ποδών που
πιάστηκε τον Αύγουστο του 2012 στο Εθνικό Πάρκο ‘Everglades National Park’.

Το θηλυκό φίδι δεν έφερε αυγά, εξήγησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Φλώριδα. Ο Λεόν συμφώνησε να δωρίσει τον σκελετό αλλά του υποσχέθηκαν να του δώσουν το δέρμα, που σκοπεύει να γυαλίσει και να στολίσει με αυτό το σαλόνι του.

Οι πύθωνες είναι εισαγώμενο είδος στην Φλώριδα, κι οι ερευνητές πιστεύουν ότι επιβιώνουν τρώγοντας γηγενείς πληθυσμούς θηλαστικών, στο Everglades.

Η δημόσια θήρα πυθώνων νωρίτερα φέτος απέδωσε 68 φίδια, το μακρύτερο από αυτά περίπου 14 πόδια σε μάκρος. Περισσότερα από 1600 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στην θήρα των πυθώνων, χορηγημένη από το Challenge. Κανείς δεν γνωρίζει τον συνολικό τους πληθυσμό, αλλά το σίγουρο είναι ότι προήλθαν από κατοικίδιους πύθωνες που αφέθηκαν ελεύθεροι.

http://www.sigmalive.com/news/international/46413

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου