Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Σόιμπλε για Γαλλία: Το σύμφωνο σταθερότητας επιτρέπει κάποια ευελιξία

Σόιμπλε για Γαλλία: Το σύμφωνο σταθερότητας επιτρέπει κάποια ευελιξία Tην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει περιθώριο δύο ετών στη Γαλλία για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, υπερασπίζεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Ερωτηθείς από την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild αν η χαλαρότητα που επιδείχθηκε έναντι της Γαλλίας και της Ισπανίας είναι "σωστή", ο Σόιμπλε απαντά πως "το σύμφωνο σταθερότητας (...) επιτρέπει μια κάποια ευελιξία στην εφαρμογή των κανόνων", σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης.

"Η Επιτροπή είπε επίσης, και είναι πολύ σημαντικό, ότι (αυτή η απόφαση) προσφέρει βέβαια
πλεονεκτήματα για να στεφθούν με επιτυχία οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", πρόσθεσε. "Η Επιτροπή και η (γερμανική) κυβέρνηση είναι εντελώς σύμφωνες: δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στις μεταρρυθμίσεις".

Το Παρίσι πέτυχε τη Μεγάλη Παρασκευή μια αναστολή δύο ετών, έως το 2015, για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως θα υπάρξει φέτος ύφεση στη Γαλλία και προβλέπει αύξηση των ελλειμμάτων η οποία θα συμβάλει σε μια ανησυχητική άνοδο της ανεργίας. Η Επιτροπή επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή της να δώσει δύο χρόνια περισσότερα και στην Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου