Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Καναδική ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μέσω του “Ελ. Βενιζέλος”

Καναδική ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μέσω του “Ελ. Βενιζέλος”Ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η εξαγορά των μετοχών του διεθνούς αεροδρομίου, “Ελευθέριος Βενιζέλος”, που κατέχει η γερμανική Hochtief, από το
 
καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Public Sector Pension Investment Fund, αντί 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
Από αυτά, το 1,1 δισ. αφορά στο τίμημα, που θα καταβληθεί για τη συναλλαγή, και τα 400 εκατομμύρια σε δικαιώματα μειοψηφίας.
  
Η εξέλιξη αυτή δείχνει τη σταδιακή αποκατάσταση του θετικού κλίματος στη χώρα μας για επενδύσεις. Κι αυτό, γιατί :
 
Το συγκεκριμένο fund είναι, όπως είπαμε, συνταξιοδοτικό. Αυτό σημαίνει ότι επενδύει μακροπρόθεσμα για τους συνταξιούχους – αποταμιευτές του, σε assets, στα οποία βλέπει σημαντικές προοπτικές, για μεγάλο χρονικό ορίζοντα.
 
Επιπλέον, το γεγονός πως αυτά τα fund επιδιώκουν να τοποθετούν τα χρήματά τους σε σταθερές και σίγουρες επενδύσεις, όπου θέλουν να έχουν ισχυρή παρουσία, ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση – σε δεύτερη φάση -  από το Public Sector Pension Investment Fund και του 55%, που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
 
“Η συναλλαγή είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ ανταγωνιστικής διαδικασίας. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και για την επένδυση στον τομέα κατασκευής υποδομών. Η πώληση θα ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική και ανταγωνιστική θέση της Hochtief”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρσελίνο Φερνάντες Βέρντες. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Πέτερ Σάσενφελντ σημείωσε, από την πλευρά του, ότι η θυγατρική περνά στα χέρια “ενός αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος θα συνεχίσει να στηρίζει τον κλάδο των αεροδρομίων κατά υπεύθυνο τρόπο” και πρόσθεσε ότι, με αυτό τον τρόπο, “έχει επιτευχθεί ο στόχος της Hochtief να δοθεί προοπτική στους εργαζόμενους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου