Τρίτη 21 Μαΐου 2013

"Υπάρχει ένα όριο στην Συρία μετά το οποίο όλα είναι δυνατά", λέει η Ρωσία


RUSSIAMARINESXL 0Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία μέσω του αναπληρωτή Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αντιστράτηγου Alexander Postnikov για πρώτη φορά από την έναρξη της συριακής σύγκρουσης και την διαφαινόμενη εμπλοκή ξένων δυνάμεων, δυτικών και Τούρκων, έκανε σαφείς νύξεις για πιθανή απάντηση και από την πλευρά της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα προειδοποίησε ότι "Υπάρχει ένα όριο μη παρέμβασης από τις ξένες δυνάμεις στην Συρία και την μη παρέμβαση της Ρωσίας. Μετά από αυτό το όριο όλα είναι δυνατά ", είπε.
Σύμφωνα με τον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow το Γενικό Επιτελείο του ρωσικού στρατού ανέφερε ότι αυτό που συμβείνει τώρα είναι «πρόβλημα στο εσωτερικό της Συρίας και η Ρωσία έχει λάβει σαφή θέση μη παρέμβασης», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.
"Το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πλήρως τη θέση του Ρώσου Προέδρου ως αρχιστράτηγου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση, οποιαδήποτε
δύναμη  επέμβασης για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα στη Συρία. Αυτό όμως θα μπορούσε να αλλάξει αν ξένες δυνάμεις συνέχιζαν την παρέμβασή τους", είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιστράτηγος .
Ο Postnikov τόνισε ότι για το πρόβλημα του εμφύλιου αλλά και του μέλλοντος της Συρίας  η κυβέρνηση και ο λαός της Συρίας θα αποφασίσουν μόνοι τους. "Νομίζω ότι αυτή η θέση της μη παρέμβασης, θα τηρηθεί  όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς»" δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου.
Και κατέληξε ρίχνοντας την βόμβα: "Υπάρχει ένα όριο μετά το οποίο  όλα είναι δυνατά"!
Είναι η δεύτερη κίνηση της Μόσχας, έστω υπό την μορφή δηλώσεων αυτή την φορά, ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί να εξελιχθεί η κατάσταση όπως στην Λιβύη.
Η πρώτη ήταν την περασμένη εβδομάδα όταν ξεκίνησε να παραδίδει εξελιγμένα υπερηχητικά βλήματα επακτίου αμύνης  SS-N-26 (ή Κ310) Yakhont του κινητού συστήματος επακτίου αμύνης K-300P Bastion-P στον συριακό Στρατό.
Οι δηλώσεις αυτές δίνουν και μία άλλη ερμηνεία στην παρουσία ευάριθμων ρωσικών αποβατικών στα ανοικτά της Συρίας. Δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά εκτελούν σχέδιο εκκένωσης. Υπάρχει και η πιθανότητα να προορίζονται και για προειδοποίηση... (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου