Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αναφορά Γ. Καλαντζή για την αδυναμία κάλυψης των επειγόντων περιστατικών από το ΕΚΑΒ Καβάλας



Τον κώδωνα του κινδύνου για την αδυναμία κάλυψης των επειγόντων περιστατικών από το ΕΚΑΒ Καβάλας κρούει ο βουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, με Αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας.


Ο κ. Καλαντζής επικαλείται στοιχεία του ΕΚΑΒ Καβάλας, σύμφωνα με τα οποία μέχρι πριν από τρία χρόνια ο νομός καλυπτόταν από 6 ασθενοφόρα κατά τις νυχτερινές ώρες (2 του ΕΚΑΒ, 1 του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, 1 του Κ.Υ. Ελευθερούπολης, 1 του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και 1 του Κ.Υ. Πρίνου), ωστόσο σήμερα έχουν μείνει μόνο 3 ασθενοφόρα στο χερσαίο τμήμα του νομού και 1 στο νησιωτικό, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι εντός των επόμενων ημερών και το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης θα σταματήσει –λόγω αδυναμίας– την κάλυψη της νυχτερινής βάρδιας με ασθενοφόρο, αφήνοντας μόλις 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την κάλυψη όλου του χερσαίου τμήματος του νομού. Ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου, γίνεται κατανοητό ότι τα 2 αυτά ασθενοφόρα κρίνονται ανεπαρκή για την κάλυψη του συνόλου του νομού όλο το 24ωρο.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη την ιδιαίτερη ευαισθησία του για τα θέματα της υγείας, ο Γιώργος Καλαντζής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει για την άμεση επίλυση του προβλήματος, κάτι που, όπως επισημαίνει, «αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας που προκύπτει από τον αυτονόητο σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου