Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Με καθηγητές και υπαλλήλους ΟΤΑ οι πρώτες λίστες απολύσεων

Λαιμητόμος" για καθηγητές και υπαλλήλους ΟΤΑ
Στο "μικροσκόπιο" του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνει το εργασσιακό προφίλ των υπαλλήλων υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, και όλα τα στοιχεία των φακέλων τους αξιολογούνται προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο "χρήσιμοι" είναι στις υπηρεσίες τους. Στόχος είναι η επιλογή των 12.500 ΔΥ που πρέπει να αποχωρήσουν εντός του έτους, θεωρούμενοι ως  "πλεονάζοντες" ή "ακατάλληλοι". Στην "προκρούστεια κλίνη" μπαίνουν πρώτοι οι καθηγητές μέσης εκπάίδευσης και οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση. Οπως αποκαλύπτει έγγραφο
συνάντησης με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, από αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων του δημόσιου τομέα θα επιλεγούν περίπου 1.800 οι οποίοι έως τα τέλη Ιουνίου θα μπουν "κατά προτεραιότητα" σε πρόγραμμα κινητικότητας.
Θα ακολουθήσουν και άλλοι τους επόμενους μήνες, καθώς έναντι της τρόικας έχει αμαληφθεί δέσμευση ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα μετακινηθούν ή θα αποχωρήσουν συνολικά 12.500 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από μια πρώτη  εξέταση των στοιχείων οι υπηρεσίες του υπουργείου  Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφαίνονται ότι μόνον στις εκπαιδευτικές περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας "πλεονάζουν"  2.000 καθηγητές.
sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου