Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Καυγάς συνδικαλιστών στην άδεια πλατεία

Καυγάς συνδικαλιστών στην άδεια πλατεία Μικρή ήταν η συμμετοχή στο χθεσινή συλλαλητήριο στην πλατεία Καπνεργάτη, που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Οι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν τις δηλώσεις των συνδικαλιστών διαπιστώνοντας πόσο μεγάλη είναι πια η αντιπαλότητα, στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ με αυτούς του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Ίσως κανείς να μην κατάλαβε ακριβώς ποια είναι η διαφορά, ίσως η διαφορά να είναι κεντρική, πολιτική, ιδεολογική. Πάντως χθες για πρώτη φορά τόσο έντονα, το ΠΑΜΕ στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και σε τοπικό επίπεδο και το αντίστροφο. Η χθεσινή μέρα ήταν ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο νομό Καβάλας δεν απήργησαν. Οι καθηγητές με απόφαση της ομοσπονδίας τους επίσης δεν απήργησαν, γιατί ήθελαν η ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει απεργία την ημέρα που αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Στην πλατεία Καπνεργάτη συγκεντρώθηκαν αρκετά μελη του ΠΑΜΕ, περίπου 30 και το προεδρείο
της ΕΛΜΕ Καβάλας.
Πρώτος μίλησε ο Αχιλλέας Καπετάνιος, καθηγητής, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ. Είπε τα εξής:

«Μετά την πρωτοφανή επιστράτευση που κήρυξε η κυβέρνηση ενάντια στην επικείμενη απεργία των εκπαιδευτικών, το ΠΑΜΕ εισηγήθηκε σε όλα τα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία, προκειμένου να προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης. Με προτάσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα χθες (προχθές) το απόγευμα. Με πρόταση του ΠΑΜΕ γίνεται η σημερινή απεργία, αποκλειστικά και μόνο ως συμπαράσταση στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Η ΑΔΕΔΥ λοιπόν, κήρυξε αυτή την απεργία, για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Θέλουμε να καταγγείλουμε την ανοιχτή απεργοσπασία που ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ καλώντας τους συναδέλφους να μην απεργήσουν σήμερα, τάχα και καλά επειδή η ΑΔΕΔΥ δεν προκήρυξε απεργία στις 17 του μηνός».

Φανερά ενοχλημένη από το ΠΑΜΕ η πρόεδρος της ΕΛΜΕ μίλησε αμέσως μετά. Είπε τα εξής:

«Μετά από τόσο ΠΑΜΕ και πολύ ΠΑΜΕ, μετά από τόσο εμείς και τόσο κομπασμό, ας μιλήσω τώρα εκ μέρους όλων των καθηγητών. Λοιπόν εμείς ζητήσαμε άλλο πράγμα από την ΑΔΕΔΥ. Ζητήσαμε να μας καλύψει για να κάνουμε απεργία στις πανελλαδικές, γιατί αυτή τη στιγμή κουβαλάω στην τσάντα μου το χαρτί της επιστράτευσης και κακώς που το έφερα. Αυτοί που αρνήθηκαν την απεργία στις πανελλαδικές τώρα ξαφνικά καλούνε όλο τον κόσμο ν΄ απεργήσει. Τι να πω; Εμείς θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο να ψηφίζει μαζικά ναι στις γενικές συνελεύσεις, ν΄ ακυρώσει στην πράξη την επιστράτευση». 
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου