Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Επτά νέους φόρους περιλαμβάνει το σχέδιο Τσίπρα για αναγέννηση της Οινοκομίας

Ο μέγας οικονομολόγος Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να ξεδιπλώσει το σχέδιό του για την οικονομία το οποίο, όμως, περιλαμβάνει… νέους φόρους. Δήθεν φόροι για τους πλούσιους, αλλά ουσιαστικά δραματική επιβάρυνση του οικονομικού κλίματος θα φέρει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν και όποτε γίνει αυτό.
Οι προτάσεις του για την ενίσχυση του ασφαλιστικού έχουν λίγη από την… τρέλα του φιλόσοφου φίλου του αλλά δεν πειράζει. Με τη χαρά θα μείνει. Και για να μη νομίζει κάποιος ότι απλά κάνουμε κριτική στον Τσίπρα κι όχι στην κυβέρνηση, το λέμε ξεκάθαρα. Και η ακολουθούμενη φορολογική πολιτική είναι εντελώς λάθος. Διότι πλήττονται οι συνήθεις ύποπτοι και τη γλιτώνουν πολλοί άλλοι. Όμως, κανείς ηγέτης δεν υπάρχει που να μη θέλει να μειώσει φόρους και να δώσει παροχές. Στην παρούσα χρονική συγκυρία ωστόσο τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν πληρώνονται οι φόροι γιατί κανείς δεν
έχει να πληρώσει.
Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:
Κοινωνική ρήτρα” στα δημόσια έργα, προτείνοντας ποσοστό επί της αξίας του αναλαμβανόμενου έργου με το οποίο θα επιβαρύνεται ο εργολήπτης σε κάθε περίπτωση συμβάσεων παραχώρησης δημοσίων έργων και συμβάσεων κρατικών προμηθειών. Και μ’ αυτό νομίζει ότι θα χτυπήσει τους νταβατζήδες. Εκτός του ότι δε θα έρθει κανείς να κάνει τα έργα, όταν θα έρθει με τους φόρους και τις εκπτώσεις που κάνει, τελικά θα ανεβάσει το κόστος ή θα αυξήσει τα διόδια. Για το κόλπο αυτό έχει κάτι να προτείνει ο κ. Τσίπρας;
Επίσης μίλησε για “κοινωνική ρήτρα επί της δημόσιας ακίνητης περιουσίας”, προτείνοντας να διατίθεται ένα ποσοστό υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης των εκάστοτε αναπροσαρμογών της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και εκτάσεων γης του δημοσίου.
Φοβερή πρόταση. Εδώ οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να μειωθούν δραματικά γιατί έχουν καταρρεύσει οι εμπορικές τιμές και θα πάρει λεφτά από την…κοινωνική ρήτρα; Αστεία πράγματα.
Στη συνέχεια πρότεινε εισφορά επί του συνόλου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω των πάσης φύσεως -δημοσίων, ιδιωτικών ή συνεταιριστικών- πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και εισφορά στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τα οποία όπως είπε θα μπορούσαν να ωφελήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ακόμα πρότεινε:
-Ειδικό φόρο υπέρ του ασφαλιστικού αποθεματικού στις δαπάνες συμμετοχής σε τυχερά παιγνίδια, λαχεία, λόττο, ΠΡΟΠΟ, καζίνο, στην ίδια επίσης λογική μετακίνησης από το εισόδημα στις δαπάνες.
- Πρόσθετο φόρο που θα επιβαρύνει με το ίδιο ποσοστό και τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών. Οι επιχειρήσεις αυτές θα φορολογηθούν με βάση όχι τον τζίρο αλλά τα κέρδη τους , με μεγαλύτερο, βέβαια, συντελεστή.
-Έκτακτη φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων περιλαμβανομένων και των Τραπεζών.
- Τμήμα των εσόδων του δημοσίου από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Μπράβο στον κ. Τσίπρα, εδώ λέμε να μειώσουμε τους φόρους κι αυτός προτείνει κι άλλους.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τον… στολίζει κανονικά: Ξεπέρασε και το στροβίλισμα των δερβίσηδων τονίζει και συνεχίζει:
«Μετά την μεσημεριανή διαγραφή των “κόκκινων” δανείων των βιομηχάνων που εξήγγειλε στην συνέλευση του ΣΕΒ ο κ. Τσίπρας κάνοντας μια ακόμη απότομη στροφή, ανακοίνωσε κατά την βραδινή συνάντησή του με τους συνταξιούχους, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την επιβολή επτά νέων φόρων και εισφορών».
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου