Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Υπάλληλος του ΙΚΑ πιάστηκε να δωροδωκείται

Υπάλληλος του ΙΚΑ πιάστηκε να δωροδωκείταιΔύο συνταξιούχοι του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο που προσπάθησαν να λύσουν διαδικαστικά θέματα με τις συντάξεις τους, κλήθηκαν να... δώσουν κάτι παραπάνω για να λυθεί η υπόθεσή τους.
Συγκεκριμένα, μία γυναίκα που προσπαθούσε να διευθετήσει ένα θέμα με το ΕΚΑΣ που δικαιούτο και ένας άνδρας που αντιμετώπιζε κάποιο διαδικαστικό θέμα με την σύνταξή του, απευθύνθηκαν πριν από μήνες στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ.
Ο υπάλληλος ωστόσο στον οποίο απευθύνθηκαν, τους ζήτησε να «βοηθήσουν» για την ταχύτερη διευθέτηση των υποθέσεών τους.
Οι δύο δικαιούχοι του ΙΚΑ ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές και αφού προμηθεύτηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα πήγαν σήμερα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ και τα παρέδωσαν στον
υπάλληλο.
Την ίδια στιγμή επενέβησαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον υπάλληλο, με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην κατοχή του.
Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερη διάσταση λόγω της έντονης συνδικαλιστικής δράσης του συλληφθέντα, που φαίνεται ότι την ώρα που προωθούσε τα συμφέροντα των συναδέλφων του, δεν αμελούσε και τα δικά του, εις βάρος μάλιστα των ασφαλισμένων του Ιδρύματος.
Ο συλληφθείς εργάζεται εδώ και 28 χρόνια στο Ιδρυμα και είναι 55 ετών.
Η αστυνομία συντάσσει την σχετική δικογραφία για να τον παραπέμψει στον εκεί εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία και με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου