Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Πως χαρακτήριζαν οι Αμερικάνοι τον Κώστα Καραμανλή;

Τι αποκαλύπτει το Wikileaks από τις επιστολές του Ντάνιελ Σπέκχαρντ

Wikileaks: Ο Καραμανλής είναι ο Βούδας της ελληνικής πολιτικής σκηνής γιατί δεν αποκαλύπτει τις σκέψεις του. Ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ χαρακτηρίζει τον τότε πρωθυπουργό Καραμανλή «Βούδα» της ελληνικής πολιτικής, γιατί δεν αποκαλύπτει τις σκέψεις του.

Στις 3 Οκτωβρίου του 2008 η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα φαίνεται να ανησυχεί για τη σκανδαλολογία γύρω από την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και την επισφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της στην Βουλή, όπως φαίνεται από το τηλεγράφημα που στέλνει ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Πάντως, ο κ. Σπέκχαρντ επισημαίνει ότι παρά τα σκάνδαλα και τις κατηγορίες για οικονομική κακοδιαχείριση, αλλά και τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ, η τότε κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε σε ανασχηματισμό ούτε σε πρόωρες εκλογές.

Ο πρέσβης χαρακτηρίζει τον τότε πρωθυπουργό Καραμανλή «Βούδα» της ελληνικής πολιτικής - γιατί δεν αποκαλύπτει τις σκέψεις του - στο σχόλιο του τηλεγραφήματος που στέλνει μεταξύ άλλων στο υπουργείο Εμπορίου και στο υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον, σημειώνοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά «προκειμένου ο Βούδας να ισχυροποιήσει την θέση του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου