Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Γράμμα στον υπουργό από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Ιωαννίνων


Κύριε Υπουργέ της Παιδείας

Η ΔΑΚΕ καθηγητών νομού Ιωαννίνων ομόφωνα εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή της για τις αλλαγές που ψηφίστηκαν με εισήγηση του Υπουργείου παιδείας και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος γνωρίζοντας ότι οι διατάξεις αυτές ανατρέπουν τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Κύριε υπουργέ μας καθυσυχάζατε για να μας αιφνιδιάσετε και το ψηφίζετε λίγο πριν το Πάσχα θέλοντας  να μας υπενθυμίσετε και τα δώρα που μας κόψατε.
Κύριε υπουργέ πρώτα μας διαβάλατε στα μέσα ενημέρωσης με επιλεκτικές ψεύτικες διαρροές για τις ώρες εργασίας μας ταυτίζοντάς αυτές με το διδακτικό μας ωράριο, αποσιωπώντας τις ώρες προετομασίας μας και τα διοικητικά μας καθήκοντα.
 Είστε κύριε υπουργέ και εκπαιδευτικός. Κρίμα!
 Θα μας μεταθέσετε αναγκαστικά όπου εσείς θέλετε, αναρρωτηθήκατε άραγε αν εχουμε οικογένειες
αν έχουμε υποχρεώσεις; Που απευθύνεστε κύριε Υπουργέ το έχετε κατανοήσει; Αμφιβάλλουμε!
Με το πειθαρχικό δίκαιο μας τρομοκρατείται για να υπομένουμε τις επιλογες σας αδιαμαρτήρητα.
Οι μισθοί μας δεν φθάνουν να ζήσουμε ,πως επιτέλους θα πληρώσουμε τα χαράτσια της τρικομματικής κυβέρνησης. Ευθύνη όμως φέρουν και οι τραγικές φιγούρες των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την πολιτική αυτή. Κάποτε πρέπει να απαντήσουν γιατί το κάνουν. Αν επικαλεστούν ότι το κάνουν για να σωθούμε τους πληροφορούμε ότι τον χειμώνα δεν είχαμε πετρέλαιο, δεν υπάρχει περίθαλψη, ότι στερούμαστε βασικών αγαθών και τόσα άλλα…
Εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας.
Ακούστε και καταλάβετε τι συμβαίνει στη Ελληνική κοινωνία πρίν είναι αργά.
Αξιότιμε κύριε υπουργέ δεν χρειάζονται πολλά λόγια.
Ως εδώ! Δεν αντέχουμε άλλο την πολιτική σας.
Διαχωρίζουμε οριστικά και αμετάκλητα τη θέση μας όσο συνεχίζετε αυτή την πολιτική που δεν έχει καμμία σχέση με τις αρχές του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Είμαστε απέναντί σας και θα το διαπιστώσετε σύντομα, η πολιτική σας δεν μας εκφράζει, θα διαπιστώσετε την οργή μας στις ερχόμενες κάλπες που ευχόμαστε να είναι σύντομα, μάλλον έχετε βάλει στόχο τα ποσοστά που έχουν τα δεκανίκια της κυβέρνησης οπότε περιμένετε λίγο ακόμα.
Δεν συμφωνούμε με κινητοποιήσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις, σεβόμαστε τον κόπο των μαθητών μας και την αγωνία των γονέων, θα δώσουμε σκληρή πολιτική απάντηση στους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής.
Τα όνειρα τα δικά μας και των παιδιών μας θα γίνουν σύντομα οι εφιάλτες σας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

                                       O Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας
                              Μπόζιος Κωνσταντίνος               Ζέρβας Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου