Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Δηλώσεις τέλος για μισθωτούς, συνταξιούχους

Νέος τρόπος φορολόγησης για όσους έχουν εισόδημα από μία πηγή
Στο 90% η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έχουν εισόδημα από μία και μόνο πηγή δεν θα υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος, καθιερώνεται νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις. Στη νέα κλίμακα, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014, θα επιβάλλονται κλιμακωτά απευθείας συντελεστές φορολόγησης από 1% έως και 42% στις μηνιαίες αποδοχές άνω των 800 ευρώ.
Παράλληλα, αυξάνεται η προκαταβολή φόρου στο 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις
επιχειρήσεις, καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος επί των ακινήτων, ενώ οι αποζημιώσεις θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Ακόμα, οποιαδήποτε εφάπαξ καταβολή ή επιμίσθιο ή παροχές σε χρήμα, πέραν του μηνιαίου εισοδήματος, θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου με συντελεστή 42%.
Οσοι αποκτούν εισόδημα από περισσότερους του ενός εργοδότες ή που αποκτούν περιστασιακό εισόδημα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση πριν από την 1η Απριλίου προκειμένου να αξιώνουν επιστροφή φόρου εισοδήματος. Δεν θα δίδονται επιστροφές φόρων κάτω των 50 ευρώ.
Ελεγχοι στις offshoreΣφίγγει ο κλοιός για τις offshore. Ο κώδικας αναφέρει σε ποιες περιπτώσεις μια νομική οντότητα θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και αν θα φορολογείται ή όχι στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου