Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ένα χαρτί υγείας μας φέρνει πιο κοντά…


Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τις τελευταίες ημέρες το τμήμα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει σε… ύπνωση. Ο σύντροφος Ήσυχος και η Ρένα Δούρου που βρίσκονται; Γιατί δεν εξέδωσαν μια δήλωση στήριξης στον σύντροφο Μαδούρο, τον πρόεδρο της μετά – Τσάβες εποχής; Οι ίδιοι δεν ήταν που όταν εξελέγη στην προεδρία ο πρώην οδηγός λεωφορείου, χαιρέτησαν τη νίκη ως νίκη της αριστεράς και μεγάλη ελπίδα για τη Νότια Αμερική κι όχι μόνο;
Τώρα που ο Νικολά Μαδούρο περνά δύσκολα και καταγγέλλει διεθνείς συνωμοσίες σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον επαναστάτη – διάδοχο του Τσάβες;
Η Βενεζουέλα τις τελευταίες εβδομάδες περνά πολύ δύσκολα κυρίως διότι υπάρχει τεράστια
έλλειψη… χαρτιού υγείας. Ουρές στα σούπερ μάρκετ για ένα «κωλόχαρτο» καθώς δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Τι να κάνουν και οι πολίτες, περιμένουν υπομονετικά, διότι όλοι ξέρουμε τι μαρτύριο είναι να πηγαίνεις για την ανάγκη σου και να μην έχει χαρτί τουαλέτας.
Ο Μαδούρο, φυσικά, κατήγγειλε διεθνή συνωμοσία, ότι οι εχθροί της χώρας του κάνουν εμπάργκο σε διάφορα είδη πρώτης ανάγκης. Όμως, ως καλός επαναστάτης έκανε μια μεγάλη ανακοίνωση. Υποσχέθηκε ότι σύντομα θα πλημμυρίσει η χώρα από 50 εκατ. «κωλόχαρτα» και θα αποκατασταθεί η τάξη.
Όμως, μπορεί να μην είχε επιτυχή κατάληξη η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για παροχή δωρεάν πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, μπορεί όμως τώρα να υπάρξει μια άλλη μεγάλη συμφωνία. Να στείλει η Κουμουνδούρου χιλιάδες χαρτιά υγείας στο Καράκας για να σώσει την επανάσταση. Ποτέ δεν είναι αργά για τους δύο μεγάλους άνδρες της Αριστεράς, τον Μαδούρο και τον Τσίπρα να έρθουν πιο κοντά. Ένα χαρτί υγείας μας φέρνει πιο κοντά, θα μπορούσε να είναι το σύνθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου