Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία

pinakes
Κάποιοι δήμοι της χώρας επικεντρώνονται στο όσο δυνατόν πιο ποιοτικό και καινοτόμο τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων στα σχολεία, αρχής γενομένης από το νέο εκπαιδευτικό έτος καθώς εταιρεία πληροφορικής ανέλαβε την εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε διάφορα σχολεία της χώρας.
Οι πίνακες αυτοί θα αντικαταστήσουν τον κλασσικό πράσινο πίνακα και σύμφωνα με τους ειδικούς, θα παρέχουν νέες δυνατότητες κατά την διάρκεια διεξαγωγής του μαθήματος κάνοντάς το πιο ευχάριστο, ενδιαφέρον και προπάντων πιο κατανοητό για τους μαθητές.
Η εγκατάσταση των πινάκων έχει ήδη ξεκινήσει, με 180 διαδραστικούς πίνακες σε σχολεία των δήμων Βόλου, Πέλλας, Ηρακλείου, Χανίων και Αλεξανδρούπολης και το συνολικό κόστος για τους
πίνακες αυτούς ανέρχεται σε 170.000 ευρώ.
Ας ελπίσουμε πως θα είναι ένα εγχείρημα κατά το οποίο δεν θα πάνε χαμένα τα κονδύλια και δεν θα διαψευσθούν οι ελπίδες για ανανέωση του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς ο ίδιος ο κ. Παπαχρήστος δήλωσε σε γνωστό κανάλι πως οι καθηγητές έχουν να αξιολογηθούν εκπαιδευτικά τριαντα ένα χρόνια και πως δεν έχουν περάσει ποτέ από εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Ενδιαφέρον ερώτημα αποτελεί το πως οι καθηγητές θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες αυτές τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στο αντικείμενό τους, αφού πλέον φαίνεται πως σαμποτάρουν οι ίδιοι το επάγγελμά τους, απαξιώνοντας το καθώς δυστυχώς καταχράζονται την θέση και την ιδιότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου