Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

“Πολιτικό μπόι”… θέλει να αποκτήσει ο Αλέξης

Αφού έμαθε από πρώτο χέρι τα προβλήματα της ακριτικής Γαύδου κι αφού γνώρισε την ακριτική Ελλάδα την οποία ήξερε μόνο από τις εκδρομές με sleeping bug στα χρόνια της αθωότητας, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε δριμύτερος στην Αθήνα και ετοιμάζεται, απ’ ότι μαθαίνουμε, για δυναμική εξόρμηση σε όλη τη χώρα. Ενόψει του 1ου συνεδρίου που θα σημάνει την ανασυγκρότηση της αριστεράς και τη δημιουργία ενός κόμματος από όλες αυτές τις συνιστώσες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την πορεία προς το λαό.
Το συνέδριο θα γίνει κατακαλόκαιρα, στα μέσα Ιουλίου και μέχρι τότε ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει σε όλη την Ελλάδα να αποδείξει ότι είναι ικανός να κυβερνήσει. Θα κάνει μεγάλες συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις με αποκορύφωμα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και με… λαϊκές συνελεύσεις σε πλατείες και οργανώσεις, ημερίδες με τοπικούς φορείς κι επαφές με τον κόσμο θα επιχειρήσει να
αποκτήσει «πολιτικό μπόι». Δοκιμασμένη συνταγή για όσους ενώ θέλουν να δείξουν ότι είναι με το λαό, απλώς λαϊκίζουν. Το copyright το έχει φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πολιτικός μέντορας του συντρόφου Αλέξη. Άλλωστε την πορεία προς το λαό την οργανώνουν οι άλλοτε «οργανωσίες» του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν φιλόξενη στέγη στην Κουμουνδούρου.
«Συμμαχία συνιστωσών», αυτό θα είναι το σύνθημα του κ. Τσίπρα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Άλλωστε, τόσους μήνες μια από τα ίδια ήταν, άντε τώρα να προσθέσει και τη λέξη «κόμμα», έτσι για να είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένος.
Μαθαίνουμε ότι δεν θα πρωτοτυπήσει. Με την έννοια ότι θα παρουσιάσει μια «ριζοσπαστική» πρόταση διακυβέρνησης από την Αριστερά και σε διάστημα δύο μηνών θα ξεδιπλώσει το «όραμά» του για την Ελλάδα. Βεβαίως, η… πορεία προς το λαό για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται από πραγματικούς ηγέτες που κάνουν «γκελ» με τις ιδέες τους. Τις ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις τους κι όχι την α λα κάρτ αντιμετώπιση των θεμάτων. Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Τσίπρας να απαντήσει σε ιδιαίτερα κρίσιμα ερωτήματα που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει. Για παράδειγμα:
1.      Θα πρέπει να πει στον κόσμο ποια είναι η θέση του για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σκέφτεται δηλαδή αν γίνει κυβέρνηση να θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας στο ευρώ μαζί με τις άλλες χώρες ή θα ξεχάσει το πολιτικά φληναφήματα; Το 1/3 του ΣΥΡΙΖΑ λέει κατάργηση του Μνημονίου, μονομερή στάση πληρωμών, έξοδο από το ευρώ και μετά… βλέποντας και κάνοντας. Ποια είναι η θέση της επίσημης ηγεσίας για το καυτό αυτό ζήτημα; Διότι άλλο να διαλυθεί από μόνο του το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κι άλλο να υπάρχει η Ευρωζώνη κι εμείς να αποφασίσουμε να βγούμε από αυτήν.
2.      Πρέπει να απαντήσει στον κόσμο με ποιους θα κυβερνήσει. Διότι αν λέει στους ψηφοφόρους του ότι θα κάνει αριστερή κυβέρνηση και μετά τις εκλογές ξεκινήσουν οι «περίεργες» συμμαχίες, τα «πάρε – δώσε» και οι οσφυοκαμψίες στα κέντρα λήψης αποφάσεων και δύναμης (Media, επιχειρηματίες, εφοπλιστές κ.λπ.) τότε για ποια αριστερή κυβέρνηση θα μιλάει;
3.      Πρέπει να απαντήσει επίσης τι σκέφτεται να κάνει με αυτό που λέμε κοινωνία, δημόσια τάξη, ασφάλεια του πολίτη αλλά και των επενδύσεων. Θα συνεχίσει για παράδειγμα να στηρίζει «ακτιβιστές» της πεντάρας που κάνουν σόου με τους λαθρομετανάστες, με τους αναρχικούς που καταλαμβάνουν κτίρια ή με τους μπαχαλάκηδες που έχουν αναγορευτεί σε προστάτες των φτωχών και των αδικημένων; Επίσης, θα συνεχίσει να μην καταδικάζει επιθέσεις σε βάρος επενδυτών και επενδύσεων, να φοβίζει όποιον θέλει να έρθει να βάλει έστω κι ένα ευρώ στην Ελλάδα και να απειλεί με κρατικοποίηση τους πάντες και τα πάντα;
4.      Καλές οι πορείες προς το λαό αλλά θα πρέπει να πείσει ότι η οικονομική πολιτική που ενστερνίζεται δεν είναι αφενός ατάκτως ερριμμένες προτάσεις γιαλατζί οικονομολόγων κι αφετέρου παιχνίδια στα χέρια των πολιτικών του στελεχών που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ένα λαό βασανισμένο την τελευταία τριετία.
5.      Και τέλος θα πρέπει να πείσει ότι είναι πραγματικό κόμμα κι όχι «μπάτε σκύλοι αλέστε». Ρόζες, ΑΚΟΕΣ, αναρχικοί, πρώην ΚΚΕ, πρώην Συνασπισμένοι, πρώην Πασόκοι, μπαχαλάκηδες, Αγανακτισμένοι και κάθε καρυδιάς καρύδι που έχει βρει πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Μ’ αυτούς θα κυβερνήσει;
Δύσκολες εξισώσεις για τον κ. Τσίπρα που προσπαθεί να δείξει ότι είναι cool κι ότι δε «μασάει» αλλά… η καρδούλα το ξέρει τι προβλήματα έχει.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου