Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Δαμασκό

Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Δαμασκό Σφοδρές εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα περίχωρα της Δαμασκού, με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πως ισραηλινά βλήματα έπληξαν ένα ερευνητικό κέντρο βόρεια της συριακής πρωτεύουσας.

Ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν έναν λόφο στα περίχωρα της Δαμασκού να φλέγεται, και στύλους καπνού να ανεβαίνουν προς τον νυχτερινό ουρανό.

Το Τελ Αβίβ έως τώρα δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο. Ωστόσο, η επίθεση της Κυριακής έρχεται μία ημέρα αφότου μη κατονομασμένοι ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στα πρακτορεία Associated Press και Reuters ότι την Παρασκευή οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν μία συριακή
οχηματοπομπή που μετέφερε προηγμένους πυραύλους προς την οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Συνεπώς, εάν η φερόμενη εμπλοκή του Τελ Αβίβ στην επίθεση της Κυριακής επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη δεύτερη ισραηλινή επιδρομή κατά στόχων στο έδαφος της Συρίας σε βάθος τριών ημερών.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του συριακού πρακτορείου SANA και του BBC αναφέρουν πως στόχος της τελευταίας επίθεσης ήταν το κέντρο της Τζαμραΐα, το οποίο κατά το παρελθόν έχει αναφερθεί από Δυτικούς αξιωματούχους ως εγκατάσταση ερευνών για χημικά όπλα.

Η Τζαμραΐα απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τα συρο-λιβανικά σύνορα.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ έχει κατά το παρελθόν πλήξει συριακές οχηματοπομπές που πιστεύεται ότι μεταφέρουν όπλα προς τον Λίβανο.

Το Τελ Αβίβ δεν παραδέχεται επισήμως τις εν λόγω επιδρομές, ωστόσο, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τον εξοπλισμό της οργάνωσης Χεζμπολάχ, συμμάχου του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, από την Δαμασκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου