Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Μάλι

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Μάλι Δύο άνδρες των ένοπλων δυνάμεων και τουλάχιστον πέντε ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν χθες, σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον μονάδας του στρατού στο βόρειο Μάλι, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η Γαλλία, η οποία εξαπέλυσε μια επιχείρηση για να εκδιώξει ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την αλ Κάιντα από το Μάλι, επιδιώκει να αποσύρει χιλιάδες στρατιώτες της από την πρώην αποικία της και να μεταβιβάσει την ευθύνη για την ασφάλεια σε μια ειρηνευτική αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο συνταγματάρχης Κάσιμ Γκόιτα, διοικητής των δυνάμεων του στρατού στην πόλη Γκάο, στο βόρειο
Μάλι, δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε όταν στρατιώτες ακολούθησαν έναν ύποπτο που επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα, την οποία στάθμευσε πλάι σε ένα όχημα το οποίο εξερράγη όταν πλησίασαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οκτώ στρατιώτες τραυματίστηκαν και ακολούθησαν μάχες στην περιοχή, κοντά σε ένα χωριό που ονομάζεται Χαμακουλάτζι, 45 χλμ. βόρεια της Γκάο.

Η πόλη Γκάο ήταν η πρώτη που αποσπάστηκε από τους Ισλαμιστές και αποτελεί σημαντικό κόμβο για τις επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεων του Μάλι και της Γαλλίας.

Η επίθεση αυτοκτονίας αποδόθηκε από τις αρχές στο Κίνημα για την Ενότητα του Τζιχάντ στην Δυτική Αφρική (Mujao). Η οργάνωση αυτή, που θεωρείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ, έλεγχε την πόλη Γκάο, ώσπου ανακτήθηκε από τις γαλλικές και αφρικανικές δυνάμεις την 26η Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου