Σάββατο 4 Μαΐου 2013

«Πάσχα Μίσους» στο ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή Γ. Παπανδρέου


«Πάσχα Μίσους» στο ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή Γ. ΠαπανδρέουΤο «Πάσχα της αγάπης» έχει μετατραπεί αυτές τις ημέρες σε «Πάσχα του μίσους» μέσα στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ «παπανδρεϊκών» και «βενιζελικών», με αιτία του πολέμου τη μαύρη τρύπα των 110 εκατ. ευρώ που υπάρχει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ -αλλά και άλλων «σκελετών» που κρύβονται ακόμα στις ντουλάπες του κόμματος και θα βγουν τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα.
Για την παράταξη Βενιζέλου, που παλεύει από τις περασμένες εκλογές να κρατήσει όρθιο το ΠΑΣΟΚ, η αποκάλυψη αυτής της «θολής διαχείρισης» των 110 εκατ. ευρώ (σε ταξίδια και έξοδα τα οποία ήταν εντελώς χωρίς λόγο και για πληρωμές για τις οποίες λείπουν τιμολόγια) θεωρείται σχεδόν η χαριστική βολή για την αξιοπιστία και σοβαρότητα του κινήματος. Οι «νέοι άνθρωποι» του ΠΑΣΟΚ που μπήκαν τους τελευταίους μήνες στον κομματικό μηχανισμό και αποτελούν πια τους «λοχαγούς» του Βενιζέλου, πιστεύουν ότι υπάρχει πλέον η
μοναδική ευκαιρία εδώ και τώρα να ξεπλυθεί το ΠΑΣΟΚ από τη σκιά του Παπανδρεϊσμού με τη διαγραφή του Γιώργου, που θεωρούν ότι αποτελεί βαρίδι στην πορεία του ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη πλευρά οι «παπανδρεϊκοί» με το Μιχάλη Καρχιμάκη δίνουν σκληρή μάχη χαρακωμάτων, για να παραμείνει η παράταξη υπό τη σκέπη και τον έλεγχο των πιστών του Γιώργου, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει ένας εσωτερικός πόλεμος μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποφεύγει κάθε συζήτηση για «τιμωρία» του Γιώργου (και γιατί άραγε αφού δεν υπάρχει τίποτα εναντίον του όπως υποστηρίζει) φοβούμενος διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη ο Γ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος με σκληρό τρόπο να απαντήσει στους συκοφάντες του, καθώς αποδείχτηκε ότι το περίφημο ταξίδι στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε τελικά 200.000 ευρώ, όπως οι καλοθελητές διέρρευσαν στον Τύπο, αλλά μόνο 32.333 ευρώ.
Από την πλευρά των «σοφών γερόντων» του ΠΑΣΟΚ (Κακλαμάνης και άλλοι) διατυπώνεται η άποψη ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθερες οι 6 επιτροπές ελέγχου που αυτή τη στιγμή ψάχνουν τα ταμεία και τα βιβλία του ΠΑΣΟΚ και όταν βγάλουν το πόρισμά τους εσωκομματικά, σε μία κλειστή συνεδρίαση των στελεχών, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε συνεργασία Βενιζέλου-Παπανδρέου.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr είναι αποφασισμένος μόλις πάρει το πόρισμα του ελέγχου, να το στείλει στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου