Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αυτές είναι οι τρεις ηρωίδες του Λονδίνου που αψήφησαν τους μακελάρηδες [εικόνα]

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία από τη σφαγή του στρατιώτη στο Λονδίνο, στην οποία απεικονίζεται η δραματική κατάσταση που επικρατούσε στο σημείο λίγα λεπτά μετά την τραγωδία. Το πτώμα του άτυχου στρατιώτη είναι στη μέση του δρόμου μέσα σε μία λίμνη αίματος. Στο βάθος φαίνεται η Ινγκριντ Λογιάου Κένετ, η οποία έσπευσε πρώτη να δει αν είναι ζωντανό το θύμα της επίθεσης, στη συνέχεια προσπάθησε να ηρεμήσει και τους δράστες και τους ζήτησε να αφήσουν τα όπλα τους.
Αρχικά συνομίλησε με τον άνδρα με τα ματωμένα χέρια που φαίνεται σε όλα τα βίντεο και στη συνέχεια πήγε στο δεύτερο δράστη. Το θάρρος της μιμήθηκαν δύο ακόμα γυναίκες, οι οποίες έσπευσαν να σταθούν μπροστά στον 28χρονο μακελάρη Μάικλ Αντεμπολάτζο, μόλις η Κένετ πηγε να μιλήσει στο δεύτερο δράστη και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις.

Το θάρρος των τριών γυναικών επιβράβευσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τις βράβευσε, αφού αντί να απομακρυνθούν από το σημείο του φόνου, εκείνες στάθηκαν εκεί και αντιμετώπισαν τους δράστες.


Φωτογραφία: liberation

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου