Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Ο Τσερβένκοφσκι τροφοδοτεί το πολιτικό παιχνίδι της Αθήνας»

Branko«Συνειδητά ή όχι, ο Τσερβένκοφσκι έγινε στρατηγικός εταίρος της ελληνικής πολιτικής για τα Σκόπια και ο προτιμότερος συνεργάτης για συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση. Λαμβάνοντας όλες  τις πτυχές, οι πιθανότητες για θετική έκβαση στη Νοτιοσλαβία τον Ιούνιο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, βρίσκονται κοντά στο μηδέν», γράφει η Βέτσερ επικαλούμενη την πύλη «Курир».
Η  συμπεριφορά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της Νοτιοσλαβίας, του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τους τελευταίους έξι μήνες, αποτελεί ατού για την προώθηση των ελληνικών θέσεων και της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.
Οι εκδηλώσεις της 24ης Δεκεμβρίου 2012 στο σκοπιανό κοινοβούλιο (με τη επέμβαση της
αστυνομίας κλπ. κατά της αντιπολίτευσης) και το χάος που επικράτησε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα μπροστά στο Κοινοβούλιο, βοήθησαν στην εκπλήρωση του σκοπού που είχε για πρόωρες εκλογές λόγω της κρίσης, γράφει η νοτιοσλαβική εφημερίδα ‘Βέτσερ’.
Στη συνέχεια προσθέτει η εφημερίδα,  ότι «τα γεγονότα αυτά αποτέλεσαν μεγάλη βοήθεια στην Ελλάδα και στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία τα χρησιμοποίησε για να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τα πραγματικά γεγονότα του ελληνικού κράτους και τη μεγάλη (συντριπτική) δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση».
«Επίσης, αποτέλεσαν ένα επιχείρημα συν, για την ελληνική διπλωματία προς τη διεθνή κοινότητα, χρησιμοποιώντας τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου ως στοιχείο και κακό προηγούμενο για την Νοτιοσλαβία, η οποία δεν αξίζει ημερομηνία για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», σημειώνει η εφημερίδα. (echedoros)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου