Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ας γίνει πρώτα κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ…και κάνει μετά όνειρα για εκλογές

Νομίζαμε ότι υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ που αρθρώνουν σοβαρό πολιτικό λόγο με επιχειρήματα, στοιχεία και σωστές εκτιμήσεις. Διαψευδόμαστε κάθε μέρα αφού όλο και κάτι γίνεται και αποκλείουμε να υπάρχει σοβαρότητα στην Κουμουνδούρου.
Δε λέμε για τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτός έχει χάσει τη σοβαρότητά του εδώ και καιρό και έχει κατεβάσει πολύ χαμηλά το επίπεδο του πολιτικού λόγου. Μόλις σήμερα αποκάλεσε ψεύτες, αδίστακτους και υποκριτές τους κ. Σαμαρά, Στουρνάρα και Μανιτάκη αλλά προφανώς δεν έχει κάνει ποτέ αυτοκριτική. Εν πάση περιπτώσει, υπήρχαν και σοβαροί άνθρωποι όπως ο Δ. Παπαδημούλης ο οποίος, όμως, από τότε που ανακάλυψε ότι υπάρχει και το twitter άρχισε να χάνει. Διότι μέσα σε λίγους χαρακτήρες πρέπει να γράψεις κάποια μεγάλη σοφία, οπότε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι επιτελεί
μεγάλο έργο.
Μετά την απομάκρυνση Κικίλια από τον ΟΑΕΔ έγραψε: «Ο Σαμαράς με Αμπατζόγλου στον ΟΑΕΔ στέλνει τριπλό μήνυμα: βιομηχανία γαλάζιου ρουσφετιού, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συνιστώσες της ΝΔ και μυρίζει εκλογές».
Δηλαδή το γεγονός ότι έφυγε ο Κικίλας αυτό σημαίνει εκλογές. Ή ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται ή ο κ. Παπαδημούλης έχει χάσει κάθε πολιτικό αισθητήρα. Από πού κι ως που δηλαδή θα άντεχε η Ελλάδα τώρα εκλογές; Από πού κι ως που το κλίμα δείχνει εκλογές και γιατί να τις κάνει ο Σαμαράς; Αν υποθέσουμε ότι είναι ανεύθυνος και οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, για να τις αποφασίσει θα πρέπει να ξέρει ότι θα πάρει 40% και θα είναι αυτοδύναμος. Αν δε συμβαίνει αυτό γιατί να ξαναμπούμε στη διαδικασία της πολυδιάσπασης του πολιτικού σκηνικού,  εντολές σχηματισμού κυβέρνησης, μια πιθανή συγκυβέρνηση κ.λπ.Θα μπορέσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ (άντε και με τους ΑΝΕΛ) κυβέρνηση; Πολύ χλωμό το βλέπουμε.
Επομένως, ας αφήσουν κατά μέρος τα όνειρα για εκλογές εκεί στην Κουμουνδούρου, ας ανασυνταχτούν, να γίνουν πρώτα κόμμα και να πείσουν τον κόσμο ότι θα προσφέρουν στη χώρα και μετά βλέπουμε.
Μέχρι τότε τα λεκτικά ή γραπτά των Συριζαίων είναι φληναφήματα που στερούνται κάθε σοβαρότητας.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου