Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Καλπάζει στις δημοσκοπήσεις ο Καβαλιέρε


Καλπάζει στις δημοσκοπήσεις ο ΚαβαλιέρεΜπορεί το Εφετείο να επικύρωσε την καταδίκη του Καβαλιέρε σε τετραετή φυλάκιση για την υπόθεση της Mediaset και να πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ, ωστόσο το κόμμα του Μπερλουσκόνι «Λαός της Ελευθερίας (Pdl)» εξακολουθεί να καλπάζει στις δημοσκοπήσεις και η ιταλική δεξιά συνολικά προηγείται κατά έξι μονάδες έναντι της κεντροαριστερής συμμαχίας.
Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Corriere della Sera «δίνει» στον Λαό της Ελευθερίας ποσοστό 29,1%, σχεδόν οκτώ μονάδες πάνω από την εκλογική του επίδοση στις κάλπες του περασμένου
Φεβρουαρίου.
Το μέτωπο της δεξιάς συγκεντρώνει συνολικά ποσοστό 35,6% και προηγείται κατά έξι μονάδες της κεντροαριστερά, που παραμένει σταθερή περίπου στο 29,6%.
Ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα (Pd), από τους κόλπους του οποίου προέρχεται ο νυν πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, πέφτει για πρώτη φορά κάτω από το 24%. Αντίθετα, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία (Sel) του Νίκι Βέντολα ανακάμπτει στο 5,3%.
Ελαφρά άνοδος για το Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) του Μπέμπε Γκρίλο στο 25,6% από 24,1%.
Στον αντίποδα, συνεχίζεται η πτώση της Επιλογής Πολιτών του τέως πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, η οποία φαίνεται να χάνει πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με την εκλογική της επίδοση -8,1% από 10,6% που απέσπασε στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου