Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Τρεις νέες συλλήψεις για τις βόμβες στη Βοστώνη

Τρεις νέες συλλήψεις για τις βόμβες στη Βοστώνη Τρεις επιπλέον συλλήψεις έκανε η αστυνομία της Βοστώνης σχετικά με την διπλή βομβιστική επίθεση της 15ης Απριλίου στο διάσημο Μαραθώνιο της πόλης.

Με ένα λιτό μήνυμα στο λογαριασμό της στο twitter ανέφερε ότι «τρεις επιπλέον ύποπτοι κρατούνται σε σχέση με την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο. Θα ακολουθήσουν λεπτομερείς ανακοινώσεις».

Η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Κάθριν Σι είπε τηλεφωνικά στο Reuters ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος παραπάνω λεπτομέρειες, καθώς τα γεγονότα «είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή».

Οπως αναφέρουν η Boston Globe και άλλες εφημερίδες της πόλης στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις,
οι τρεις συλληφθέντες είναι φοιτητές. Μάλιστα, το CBS ανέφερε ότι πρόκειται για φίλους του μικρότερου εκ των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι παρείχαν βοήθεια στους αδερφούς Τσαρνάεφ μετά την φονική βομβιστική επίθεση. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι Αρχές καθησυχάζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες.

Οι δύο χύτρες ταχύτητας που εξερράξησαν κοντά στο σημείο του τερματισμού του Μαραθωνίου στις 15 Απριλίου άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς και 264 τραυματίες.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους 3 συλληφθέντες

Κατηγορίες κατά των τριών νέων υπόπτων που συνέλαβαν νωρίτερα σήμερα απήγγειλαν οι αμερικανικές αρχές, για παρακώλυση των ερευνών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των βομβιστικών επιθέσεων στο μαραθώνιο της Βοστόνης.

Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για συνωμοσία προκειμένου να παρακωλύσουν το έργο της δικαιοσύνης κατά δύο ανδρών, του Αζαμάτ Ταζαγιάκοφ και του Ντίας Καντιρμπάγεφ, οι οποίοι πέταξαν ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε πυροτεχνήματα και έναν φορητό υπολογιστή, που ανήκαν στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τον έναν από τους δύο αδελφούς που θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση στον μαραθώνιο στις 15 Απριλίου.

Οι αρχές άσκησαν κατηγορίες επίσης και κατά ενός τρίτου προσώπου, του Ρόμπελ Φίλιπος, για ψευδή κατάθεση στις διωκτικές αρχές, σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου