Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Οκλαχόμα.91 νεκροί. Εικόνες βιβλικής καταστροφής


Βίντεο: Δύο σχολεία ισοπέδωσε ανεμοστρόβιλος στην ΟκλαχόμαΤουλάχιστον 91 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε χθες Δευτέρα την περιοχή Μουρ της Οκλαχόμα Σίτι και κατέστρεψε ολοσχερώς δύο σχολεία, ένα νοσοκομείο και εκατοντάδες σπίτια, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα
ακίνητα.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυβερνήτη της Οκλαχόμα Μαίρη Φέιλιν νωρίς χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος κατατάσσεται στο επίπεδο EF4, ενώ οι άνεμοι που αναπτύχθηκαν έφτασαν τα 200 μίλια την ώρα. Το πέρασμα του ακραίου καιρικού φαινομένου κατέστρεψε μεγάλο μέρος μιας περιοχής στην Οκλαχόμα.
Την περασμένη Πέμπτη, 10 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τέξας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου