Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Οι διαδικασίες εκλογής αντιπροσώπων, τα δικαιολογητικά αναγνώρισης για την 82η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.


Η 82η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. θα διεξαχθεί από 22-25 Ιουνίου 2013 στο Ξενοδοχείο Novotel (Μιχ. Βόδα 2-4 και Λιοσίων, METRO Στ. Λαρίσης – Ομόνοια). Οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων για την ανάδειξη αντιπροσώπων, σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε. (άρθρο 39, παρ.6), πρέπει να γίνουν από 20 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2013Στις εκλογές πρέπει να παρευρίσκεται απαραίτητα δικαστικός
αντιπρόσωπος.

                                                                        Αθήνα 13/5/2013
Αρ. Πρωτ: 2262
                                                  Προς
Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

82η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δ.Ο.Ε.
(22, ,23,24,25 Ιουνίου 2013)

  • Οι διαδικασίες εκλογής αντιπροσώπων
  • Τα δικαιολογητικά αναγνώρισης
Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με την πρόσκληση που σας αποστείλαμε η 82η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. θα διεξαχθεί από 22-25 Ιουνίου 2013 στο Ξενοδοχείο Novotel (Μιχ. Βόδα 2-4 και Λιοσίων, METRO Στ. Λαρίσης – Ομόνοια).
Οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων για την ανάδειξη αντιπροσώπων, σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε. (άρθρο 39, παρ.6), πρέπει να γίνουν από 20 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2013Στις εκλογές πρέπει να παρευρίσκεται απαραίτητα δικαστικός αντιπρόσωπος.
Προς αποφυγή παρερμηνειών και για την καλύτερη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών στους Συλλόγους, το Δ.Σ. της ΔΟΕ, με ομόφωνη απόφασή του θέτει υπόψη σας τα εξής:
1. Στις εκλογές παίρνουν μέρος τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου (μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι). Οι ωρομίσθιοι για να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται ότι υπηρετούν στην περιοχή του Συλλόγου και είναι μέλη ενός μόνο Πρωτοβάθμιου Σωματείου (άρθρο 39 παρ.6 καταστατικού ΔΟΕ, σχετικό έντυπο υπάρχει στα συνημμένα). Το ποσό της συνδρομής προς τη Δ.Ο.Ε. είναι  27 € ανά μέλος για τους μόνιμους και τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και 10 € για τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.

2. Οι εκλογές αντιπροσώπων στους Συλλόγους θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 (άρθρο 9,10,11,12 και 13) και τις διατάξεις του άρθρου 39 του καταστατικού της Δ.Ο.Ε. Σας αποστέλλουμε τα σχετικά άρθρα. Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορές μεταξύ Νόμου και καταστατικού ισχύει ο Ν.1264/82.

3. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
1. Καταστάσεις ψηφισάντων ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να αναγνωριστούν οι αντιπρόσωποι θα πρέπει οι Σύλλογοι να καταθέσουν στη ΔΟΕ δυο αντίγραφα καταστάσεων ψηφισάντων από την εφορευτική επιτροπή. Ένα για τους μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους και ένα – ξεχωριστό – για τους ωρομίσθιους, σύμφωνα με τα υποδείγματα 1,2 που σας αποστέλλουμε.
2. Το πρωτότυπο του πρακτικού της εφορευτικής επιτροπής εκλογής αντιπροσώπων ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο.
3. Βεβαίωση του Συλλόγου (σύμφωνα με το έντυπο που σας αποστέλλουμε) στην οποία αναφέρεται:
α. Το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου
β. Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών
γ. Ονομαστικά ποιοι αντιπρόσωποι θα λάβουν μέρος στην 82η Γ.Σ.
4. Οικονομική τακτοποίηση
Όπως σας είναι γνωστό, στη Γ.Σ. παίρνουν μέρος οι Αντιπρόσωποι των οικονομικά τακτοποιημένων Συλλόγων-μελών. Οι οικονομικές υποχρεώσεις κάθε Συλλόγου καθορίζονται με βάση τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου σας, ανεξάρτητα αν αυτά εξόφλησαν ή όχι  τις προς το Σύλλογο υποχρεώσεις τους.
Η χρέωσή σας στο Λογιστήριο της Δ.Ο.Ε. έχει γίνει σύμφωνα με τις ονομαστικές καταστάσεις των μελών, που έπρεπε να τις είχατε στείλει, σύμφωνα με το Καταστατικό της Δ.Ο.Ε., μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012.
Αν δεν έχετε στείλει τέτοιες καταστάσεις, η χρέωσή σας έχει γίνει με στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς.
Σας υπογραμμίζουμε όμως, ότι ο αριθμός των μελών, με τον οποίο έγινε ο υπολογισμός της οικονομικής επιβάρυνσης, πρέπει να συμπίπτει τόσο με τη βεβαίωση του Συλλόγου σας, όσο και με το Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και με την κατάσταση, που έχετε στείλει στη Δ.Ο.Ε.
Αν ο αριθμός των μελών που αναγράφεται στο Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής είναι μεγαλύτερος, τότε για την οικονομική σας τακτοποίηση υποχρεώνεστε να καταβάλετε συμπληρωματικά το ποσό, που αναλογεί για τα μέλη που αναγράφονται στο Πρακτικό αυτό, ενώ αν ο αριθμός των μελών που αναγράφεται στο Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής είναι μικρότερος, η συνδρομή θα υπολογισθεί με βάση τον περυσινό αριθμό μελών.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Από τις διατάξεις του Ν.1264/82 (άρθρα 9, 10, 11, 12, και 13) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας (άρθρο 39) προκύπτουν τα εξής :
1)                                 Σύμφωνα με το άρθρο 39 του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη αντιπροσώπων για τη Συνέλευση της ΔΟΕ είναι το εκατό (100) και ο  κάθε Σύλλογος θα εκλέξει τους αντιπροσώπους του με το ίδιο αυτό εκλογικό μέτρο (άρθρο 9, παρ. 3 του Ν. 1264/82).
2)                                 Οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων θα πάρουν μέρος στη Συνέλευση της ΔΟΕ και θα ψηφίσουν για την εκλογή των οργάνων διοίκησης (Δ.Σ. και Ε.Ε.), όπως επίσης και για την εκλογή αντιπροσώπων για την ΑΔΕΔΥ.
3)                Ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλέξει κάθε Σύλλογος, εξαρτάται από τον αριθμό των μελών του που θα ψηφίσουν και όχι από τον αριθμό των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.
4)                Ο κάθε Σύλλογος εκλέγει έναν αντιπρόσωπο για κάθε 100 μέλη που θα ψηφίσουν στις εκλογές. Προστίθεται ακόμα ένας αντιπρόσωπος στο Σύλλογο εάν ο αριθμός των ψηφισάντων πάνω από το μέτρο (100) είναι μεγαλύτερος από το μισό του αριθμού που αποτελεί το μέτρο. Δηλαδή αν το υπόλοιπο αυτό είναι 51 και πάνω (Ν. 1264/82 αρθρ.9 παρ. 3).
5)                Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του Ν. 1264/82, δικαιούται να εκλέξει έναν (1) αντιπρόσωπο και ο Σύλλογος στον οποίο θα ψηφίσουν τουλάχιστον 50 μέλη του που αποτελεί το μισό του εκλογικού μέτρου.
6)                Έτσι λοιπόν, στους Συλλόγους που θα ψηφίσουν 50 έως 150 μέλη τους θα εκλεγεί 1 αντιπρόσωπος, ενώ στους Συλλόγους που θα ψηφίσουν από 151 έως και 250 μέλη, θα εκλεγούν 2 αντιπρόσωποι, (250 : 100 = 2 και υπόλοιπο 50. Το υπόλοιπο δεν ξεπερνάει το μισό του 100 που αποτελεί το μέτρο).
7)                Αναλυτικότερα και σχετικά με τον αριθμό αντιπροσώπων που δικαιούται να εκλέξει ο κάθε Σύλλογος παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα :
 
Αρ. Μελών
Εκλέγει
Αρ.Αντ/πων Αντ/πων
Σύλλογος στον οποίο ψηφίζουν από:
50 -150
εκλέγει
1
Σύλλογος στον οποίο ψηφίζουν από:
151 – 250
εκλέγει
2
Σύλλογος στον οποίο ψηφίζουν από:
251 – 350
εκλέγει
3
Σύλλογος στον οποίο ψηφίζουν από:
351 – 450
εκλέγει
4
Σύλλογος στον οποίο ψηφίζουν από:
451 – 550
εκλέγει
5
Σύλλογος στον οποίο ψηφίζουν από:
551 – 650
εκλέγει
6
Σύλλογος στον οποίο ψηφίζουν από:
651 – 750
εκλέγει
7
Σύλλογος στον οποίο ψηφίζουν από:
751 – 850
εκλέγει
8
Σύλλογος στον οποίο ψηφίζουν από:
851 – 950
εκλέγει
9 κ.λπ.
8)                                  Περιορισμός προς τα άνω, για την εκλογή αντιπροσώπων, δεν υπάρχει.
9)                                  Για την κατανομή των αντιπροσώπων στον κάθε συνδυασμό ή για την εκλογή τον κάθε ανεξάρτητου ως αντιπροσώπου, ισχύει το άρθρο 12 του Ν. 1264/82 (σύστημα εκλογών).
Η παρ. 2 του άρθρου 12 αναφέρει:
Οι έδρες του Δ.Σ. της Ελεγκτικής Επιτροπής και ο αριθμός των αντιπροσώπων κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών και των χωριστών υποψηφίων ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη. Το σύνολο των ΕΓΚΥΡΩΝ ψηφοδελτίων διαιρείται με τον αριθμό των εδρών του Δ.Σ. ή της Ελεγκτικής Επιτροπής, ή με τον αριθμό των αντιπροσώπων που εκλέγονται.
Το πηλίκο αυτής της διαίρεσης, παραλειπόμενου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο…
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι :
α)  Στους Συλλόγους  που εκλέγεται ένας μόνο αντιπρόσωπος δεν χρειάζεται εξαγωγή εκλογικού μέτρου. Εκλέγεται αντιπρόσωπος από το συνδυασμό που διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων ή ο μεμονωμένος υποψήφιος με το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.
β) Οι Σύλλογοι που έχουν δικαίωμα να εκλέξουν περισσότερους από έναν αντιπροσώπους αναγκαστικά πρέπει να βγάλουν εκλογικό μέτρο προκειμένου να κατανεμηθούν οι αντιπρόσωποι στους συνδυασμούς ή τους ανεξάρτητους υποψήφιους.

Έτσι, πρώτα θα προσδιοριστεί ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλέγονται για την 82η Γ.Σ. του κλάδου, με βάση τον αριθμό των συναδέλφων που ψήφισαν στο Σύλλογο (άρθρο 9 παρ. 3 του Ν.1264/82).
Στη συνέχεια, αφού ανοιχτούν οι φάκελοι και μετρηθούν τα έγκυρα ψηφοδέλτια, (Για να βγουν τα έγκυρα αφαιρούνται τα ΛΕΥΚΑ και τα ΑΚΥΡΑ) θα εξαχθεί το εκλογικό μέτρο ως εξής : Διαιρούμε τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων με τον αριθμό των αντιπροσώπων που εκλέγει ο Σύλλογος. Αν κατά τη διαίρεση προκύπτει κλάσμα, παραλείπεται.
Παράδειγμα : Σε κάποιο Σύλλογο έστω ότι ψήφισαν 510 συνάδελφοι. Ο Σύλλογος δικαιούται να εκλέξει 5 αντιπροσώπους. Έστω, ότι βρέθηκαν 498 έγκυρα ψηφοδέλτια (Δεν προσμετρούνται τα ΑΚΥΡΑ και ΛΕΥΚΑ). Διαιρούμε, λοιπόν, το 498 : 5 (και όχι το 510) και προκύπτει ο αριθμός 99 3/5. Το κλάσμα 3/5 παραλείπεται και μένει τελικά σαν εκλογικό μέτρο το 99 (το κλάσμα παραλείπεται σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν υπερβαίνει το μισό).
Έστω ότι στις εκλογές πήραν μέρος 4 συνδυασμοί με τα εξής αποτελέσματα:
Ο Α συνδυασμός πήρε      170 ψήφους
Ο Β συνδυασμός πήρε      150 ψήφους
Ο Γ συνδυασμός πήρε      100 ψήφους
Ο Δ συνδυασμός πήρε        78 ψήφους

Οι αντιπρόσωποι κατανέμονται ως εξής:
Α. ΚΑΤΑΝΟΜΗ
Α συνδυασμός: 170:99 = 1 αντιπρόσωπος και
υπόλοιπο 71
Β συνδυασμός: 150:99 = 1 αντιπρόσωπος και
υπόλοιπο 51
Γ συνδυασμός: 100:99 = 1 αντιπρόσωπος και
υπόλοιπο 1
Δ συνδυασμός:                 0 αντιπρόσωπος

Β. ΚΑΤΑΝΟΜΗ
Οι 2 αντιπρόσωποι που δεν κατανεμήθηκαν διατίθενται στον Α και Β συνδυασμό από έναν γιατί το υπόλοιπό τους υπερβαίνει το 1/3 του εκλογικού μέτρου (που είναι το 33). Ο Δ συνδυασμός δεν παίρνει αντιπρόσωπο.
10)            Με βάση το συνολικό αριθμό των μελών που θα ψηφίσουν στις εκλογές αντιπροσώπων στους Συλλόγους, θα υπολογιστεί και ο αριθμός των αντιπροσώπων της ΔΟΕ στην ΑΔΕΔΥ. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές.

11)            Δικαίωμα «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι», έχουν οι μόνιμοι, οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι συνάδελφοι.
12)            ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πως κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να ψηφίσει αν δεν είναι τακτοποιημένος οικονομικά στη Δ.Ο.Ε.
13)            Τα παραπάνω είναι υποχρεωτικά για όλους τους Συλλόγους.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με απόφασή του θα αναγνωρίσει τους αντιπροσώπους με βάση τις παραπάνω διατάξεις του Νόμου και του καταστατικού της ΔΟΕ ακόμη και αν υπάρξουν τυχόν λάθη των δικαστικών ή των εφορευτικών επιτροπών.

14)            Σας ενημερώνουμε, επίσης, για τα εξής:

Η αναγνώριση των αντιπροσώπων θα γίνει από το Λογιστήριο και τη Νομική Υπηρεσία της Δ.Ο.Ε., την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 και ώρα 09.00 έως 16.00 μ.μ.
Την αναγνώριση μπορεί να την κάνει ένας αντιπρόσωπος από κάθε σύλλογο.


  • Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα αρχίσουν στις 8.30 π.μ. στις               22 Ιουνίου 2013 και θα τελειώσουν στις 25 Ιουνίου 2013, ώρα 21.00.



Σημείωση: Το πρωτότυπο της βεβαίωσης που σας αποστέλλουμε θα κατατεθεί στη Δ.Ο.Ε. μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά την ημέρα αναγνώρισης των αντιπροσώπων. Για να διευκολυνθούμε στην οργάνωση της Γ.Σ. σας παρακαλούμε να την αποστείλετε και στο φαξ στης Δ.Ο.Ε. (210-3231977, 210-3238981, 2103312760) την ημέρα εκλογής των αντιπροσώπων σας.


 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

(άρθρο 8 Ν.1599/1986)

Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)


ΠΡΟΣ(1): ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο – Η Όνομα: Επώνυμο:
Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:
Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:
Ημερομηνία γέννησης(2):
Τόπος Γέννησης:
Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας: Τηλ:
Τόπος Κατοικίας: Οδός: Αριθ: ΤΚ:
Αρ. Τηλεομοιοτύπου (Fax): Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου(Εmail):
Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:
Είμαι ωρομίσθιος εκπαιδευτικός Π.Ε., υπηρετώ στο ………………..σχολείο της περιοχής του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. ………………………………………………………………..του οποίου είμαι μέλος και ότι δεν είμαι μέλος κανενός άλλου Συλλόγου Εκ/κών Π.Ε., ούτε και κανενός άλλου Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων.





















Ημερομηνία:      ……….20……
Ο – Η Δηλ.
(Υπογραφή)



(1) Αναγράφεται από τον ενδιαφερόμενο πολίτη ή Αρχή ή η Υπηρεσία του δημόσιου τομέα, που απευθύνεται η αίτηση.
(2) Αναγράφεται ολογράφως.
(3) «Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτόν του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.
(4) Σε περίπτωση ανεπάρκειας χώρου η δήλωση συνεχίζεται στην πίσω όψη της και υπογράφεται από τον δηλούντα ή την δηλούσα.











ΣΥΛΛΟΓΟΣ ______________________________________________________________

Β Ε Β Α Ι Ω Σ Η

Α) Σύνολο εγγεγραμμένων μελών Συλλόγου ____________              Β) Ημερομηνία εκλογής αντιπροσώπων ___________________________
                                                      
Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – ΤΑΧ.ΚΩΔΙΚΑΣ
1.



2.



3.



4.



5.



6.



7.



8.



9.



10.



11.



12.



13.



14.



15.



16.




Ημερομηνία  __________________                                                          Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ_______________________________                                                               Ημερομηνία Εκλογών______________________
                                                           

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ (ΜΟΝΙΜΟΙ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ)


                                                      
Α/Α
ΟΝΟΠΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΜΟΝΙΜΟΙ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ
1)                 

2)                 
3)                 
4)                 
5)                 
6)                 
7)                 
8)                 
9)                 
10)             
11)             
12)             
13)             
14)             
15)             
16)             


Υπόδειγμα (1)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ _________________________________________                                                               Ημερομηνία Εκλογών______________________
                                                           

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ

                                                      
Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ
ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ
1)                 



2)                 



3)                 



4)                 



5)                 



6)                 



7)                 



8)                 



9)                 



10)             



11)             



12)             



13)             



14)             



15)             





Υπόδειγμα (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου