Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Στο 40% το νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους!

Δεδομένο πρώτο: Το νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, αυτό που βρίσκεται στην κατοχή του “επίσημου τομέα” (OSI) θα πραγματοποιηθεί έτσι κι αλλιώς.

Δεδομένο δεύτερο: Η αντίστροφη μέτρηση για τη δρομολόγησή του ξεκινάει μετά τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Δεδομένο τρίτο: Για άλλη μια φορά, υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στη Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το ύψος στο οποίο θα πρέπει να φτάσει η νέα αυτή αναδιάρθρωση του
ελληνικού χρέους.

Όπως αποκαλύπτει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο σημερινό “Έθνος της Κυριακής”, υπάρχει σε ισχύ μια άτυπη “συμφωνία κυρίων” ανάμεσα στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τη Γαλλίδα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, για… μορατόριουμ μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Το “κούρεμα” λοιπόν θα ακολουθήσει, πιθανότατα το 2014, όπως έχει αφήσει να διαφανεί με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Eurogoup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μόνο που… οι δυο όχθες του Ατλαντικού εξακολουθούν να διαβάζουν διαφορετικά τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, το ΔΝΤ θεωρεί ότι για να καταστεί πραγματικά βιώσιμο το ελληνικό χρέος, και να σταματήσει η Ελλάδα να αποτελεί… μόνιμο πρόβλημα για την παγκόσμια οικονομία, το “κούρεμα” θα πρέπει να φτάσει στο ύψος του 40%, ενώ οι οικονομικοί σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης θεωρούν ότι επαρκεί ακόμη και μια αναδιάρθρωση του 20%.

Εν αναμονή λοιπόν…

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου