al_quedaΣοκ προκαλεί δημοσιευμα – αποκάλυψη της εφημερίδας Cumhuriyet για την ύπαρξη 2.000 μελών της Αλ Κάιντα στην Τουρκία!
Πρόκειται, αναφέρει η εφημερίδα, για Τούρκους υπηκόους, που εκπαιδεύτηκαν σε στρατόπεδα του Αφγανιστάν, Πακιστάν, Βοσνίας και Τσετσενίας.
Να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες ο τύπος έγραψε ότι η τουρκική αστυνομία εξάρθρωσε πυρήνα του δικτύου της αλ Κάιντα ο οποίος σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα και συναγωγής στην Κωνσταντινούπολη, Στη διάρκεια επιχείρησης τον Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη και το Τσορλού (βορειοδυτική Τουρκία), η αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα: οκτώ Τούρκους, δύο Αζέρους και δύο Τσετσένους. Επίσης κατασχέθηκαν 22 κιλά εκρηκτικών, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk, σύμφωνα
με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα έγγραφα που βρέθηκαν κατά την επιχείρηση έδειξαν ότι η οργάνωση αυτή είχε ως στόχους συναγωγή και το ιδιωτικό μουσείο Κοτς στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.
Επίσης ενδειξη για ην ευρεια δραση της Αλ Καιντα στην Τουρκία έιναι η πληροφορία που έιδε ο φως της δημοσιότητας από τον τουρκικό τύπο ότι στις 8 Αυγούστου του 2012 στις μάχες του συριακού στρατού με τον λεγόμενο «Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας», της συριακής αντιπολίτευσης, στην περιοχή του Χαλεπιού, σκοτώθηκε ένα ηγετικό στέλεχος της τουρκικής Αλ Κάιντα που καθοδηγούσε τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης. Το θύμα ήταν ο Osman Karahan, Τούρκος δικηγόρος, ηγετικό στέλεχος της τουρκικής Αλ Κάιντα. Ο Osman Karahan είχε γίνει γνωστός σαν δικηγόρος του γνωστού επίσης Σύριου ηγέτη της Αλ Κάιντα, El Saka, που είχε συληφθεί πριν από λίγα χρόνια στην Τουρκία για την οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα τον Νοέμβριο του 2003 στις συναγωγές της Κωνσταντινούπολης με πολλά θύματα. (onalert)