Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Φόρος 15% όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Φόρος 15% όταν το επιτρέψουν οι συνθήκεςΗ Ελλάδα αλλάζει σελίδα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι και επανέλαβε τον στόχο του για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% σε πρώτη φάση και την καθιέρωση κατώτερου ενιαίου συντελεστή 15% μεσοπρόθεσμα όταν η χώρα πετύχει τους στόχους της.
Ο Έντα Κένι μετέφερε την αλληλεγγύη του ιρλανδικού λαού και υπογράμμισε ότι ο κ. Σαμαράς έχει αλλάξει την αίσθηση για τη χώρα, τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν στο εξωτερικό την Ελλάδα
τον τελευταίο χρόνο.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Με τον κ. Κένι μαζί δώσαμε τη μάχη για μία πιο ισορροπημένη πολιτική στην ΕΕ που θα συνδυάζει δημοσιονομικά μέτρα με μέτρα ανάκαμψης. Στην αρχή είμαστε οι μόνοι που το λέγαμε, τώρα δεν είμαστε μόνοι. Και οι δύο εκφράζουμε χώρες που είναι σε πρόγραμμα σύγκλισης, με διαφορετικούς όρους και αιτίες ωστόσο οι λαοί μας υποφέρουν. Η Ιρλανδία μάς δείχνει ότι δεν πρόκειται για δρόμο χωρίς γυρισμό. Δύο χρόνια μετά την κρίση και μετά από κύματα μεταρρυθμίσεων, η Ιρλανδία έχει μπει σε ανάκαμψη και είναι πολύ κοντά να επιστρέψει πλήρως στις διεθνείς αγορές. Σε λίγο ολοκληρώνει μία πολύ επιτυχημένη Προεδρία, ενώ εμείς την αναλαμβάνουμε έξι μήνες μετά τη δική της παράδοση. Οι στόχοι μας για την Προεδρία είναι ίδιοι, δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για τα νέα παιδιά. Την ατζέντα αυτή θα τη συνεχίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου