Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

"Διεφθαρμένη Κριστίνα" - Της κολάσεως πάλι στην Αργεντινή - VIDEO

Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες της Αργεντινής, διαδήλωσαν σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εδώ και χρόνια, εκφράζοντας δημόσια την οργή τους κατά της προέδρου Κριστίνα Φερνάντεζ την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την επιδείνωση της οικονομίας.

Η πορεία διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες, ήταν ειρηνική με τους διαδηλωτές να προέρχονται κυρίως από τη μεσαία τάξη. Πολλοί χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια, κατά τον παραδοσιακό τρόπο διαμαρτυρίας στη Λατινική Αμερική, ενώ άλλοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Η Αργεντινή, ξύπνησε" και "διεφθαρμένη Κριστίνα".

Αρκετοί εξέχοντες πολιτικοί της αντιπολίτευσης προσχώρησαν στην πορεία, η οποία είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων μέσω των κοινωνικών δικτύων ενημέρωσης. Άλλες, μικρότερες πορείες σημειώθηκαν σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα. 



Η Φερνάντες δεν ήταν στην Αργεντινή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, εβρισκόμενη στο Περού για μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής, με στόχο τη στήριξη του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολα Μαδούρο.

Η πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε "φυτώριο" της αντιπολίτευσης, η οποία μάχεται κατά της Φερνάντες η οποία εάν συνυπολογιστεί και η ηγεσία του πρώην συζύγου της, Νέστορ Κίρσνερ, συνολικά κυβερνά από το 2003. Μια δεκαετία διακυβέρνησης που χαρακτηρίζεται, ως επί το πλείστον, από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας.

Ωστόσο, η δημοτικότητα της Κριστίνα Φερνάντεζ, ενώ εξακολουθεί να είναι υψηλή, ολισθαίνει, καθώς οι ψηφοφόροι της την επικρίνουν, για την κακή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και για αντιδημοκρατικό στιλ διακυβέρνησης.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου