Σάββατο 20 Απριλίου 2013

VIDEO Χατζημαρκάκη: Δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων - Ο Σαμαράς δίνει μεγάλο αγώνα


Για τους χειρισμούς στο θέμα της Κύπρου, την ανάγκη συνεργασίας των χωρών του Νότου και για το κλίμα που επικρατεί στη Γερμανία όσον αφορά τη χώρα μας, μίλησε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Αχελώος tv και στον Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα ο Γερμανός ευρωβουλευτής ελληνικής καταγωγής, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ευρωβουλευτής του κόμματος των φιλελευθέρων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η στήριξη που έχει η Ελλάδα από τους εταίρους είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με την αντιμετώπιση που έχει η Κύπρος και αυτό οφείλεται όπως σημειώνει στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά: «Ο Πρωθυπουργός κάνει ότι μπορεί να κρατήσει θετική την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, η κυρία

Μέρκελ του έχει μια μεγάλη ανοχή και είναι αυτή που επηρέασε θετικά τις εκθέσεις της τρόικας για την Ελλάδα που παλαιότερα ήταν επικριτικές»

Ο κ. Χατζημαρκάκης στην συνέντευξη του τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι χειρισμοί που έγιναν στο θέμα της Κύπρου, κατά κύριο λόγο από το Eurogroup, δεν συμβαδίζουν με τις αρχές που διέπουν τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής οικογένειας «Είχαμε την επίδειξη ηγεμονίας που εξέφρασε με την απόφασή του, το Eurogroup και ήρθε σε μια κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. Η Γερμανία είναι ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη. Χρειάζεται πάντα ένας ηγέτης στις οικονομικές υπερδυνάμεις, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, ο ηγέτης πρέπει να είναι υπεύθυνος για την ηγεσία του. Έχει να φροντίσει τα συμφέροντα της υπερδύναμης και όχι μόνο το εθνικό του συμφέρον. Οι Γερμανοί δεν έχουν καταφέρει να το κάνουν και χάνουνε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων»
 
Σύμφωνα με τον κ. Χατζημαρκάκη η Γερμανία δεν θα κάνει καμία κίνηση πριν από τις εκλογές το φθινόπωρο και επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας των χωρών του Νότου: 
«Η κα Μέρκελ παραδέχτηκε πως πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες ανάπτυξης, όμως δεν θέλει να είναι πολύ σαφής πριν από τις εκλογές. Τα πάντα θα αλλάξουν αργότερα.Περιμένω από την κυβέρνηση της Ισπανίας να κάνει κάποιο είδος ανοίγματος προς την Ελλάδα και την Κύπρο και να κάνουμε αυτή την “άνοιξη”. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο».

Τέλος μιλώντας για καταθέσεις και την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα ο ευρωβουλευτής ανέφερε:

«Δεν θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα, το εξέτασαν το ενδεχόμενο αυτό πολλές φορές αλλά κατάλαβαν ότι οι επιπτώσεις στις αγορές θα είναι καταστροφικές και το απέσυραν ως επιλογή».

http://dexiextrem.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου