Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Προκλητικό δημοσίευμα του Spiegel



Τα βέλη του εναντίον της Ελλάδας στρέφει για άλλη μια φορά το Der Spiegel. Το γερμανικό περιοδικό κυκλοφορεί με τίτλο «Το ψέμα της φτώχειας. Πώς οι ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κρίση καμουφλάρουν τον πλούτο τους» και κάνει επίθεση τόσο στους Ελληνες όσο και στους Κύπριους. Χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο που απεικονίζει έναν Ελληνα -κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης- να μεταφέρει χρήματα σε σακιά πάνω σε έναν γάιδαρο.
Το δημοσίευμα του Der Spiegel βασίζεται σε μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα
στοιχεία της οποίας παρουσιάζουν τα γερμανικά νοικοκυριά φτωχότερα από αυτά των Ελλήνων και των Κυπρίων, που οι πρώτοι καλούνται να «σώσουν».
Το θέμα αυτό πουλάει πολύ στη Γερμανία, της οποίας οι κάτοικοι εκνευρίζονται όταν βλέπουν πως οι λαοί που πλήττονται από την κρίση είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από εκείνους. Τα στοιχεία που παρουσιάζει το περιοδικό έρχονται ως συνέχεια έρευνας της Unicef που έδειχνε ότι τα παιδιά στην Ελλάδα είναι πιο ευτυχισμένα από εκείνα στη Γερμανία. Δεν ήθελαν και πολύ, λοιπόν, οι Γερμανοί για να… κιτρινίσουν την υπόθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου