Κυριακή 28 Απριλίου 2013

O αρχομανής Νίκος Ξανθόπουλος της πολιτικής, τώρα υποδύεται και τον αντιμνημονιακό

150413115411_1843Την απόφασή τους να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο-σκούπα που συζητείται στην Βουλή κοινοποιούν με ανακοίνωση του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν σε αυτό, Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.
«Οι συνολικές επιλογές της κυβέρνησης είναι ατελέσφορες, δεν δίνουν ελπίδα στην κοινωνία και είναι βέβαιο ότι δεν αντιμετωπίζουν με άμεσο και αποφασιστικό τρόπο την ύφεση, τη γραφειοκρατία, αλλά δημιουργούν την πεποίθηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξαναβρούμε το ίδιο πρόβλημα με χειρότερο σημείο εκκίνησης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος, με τα επιφανή στελέχη του να θυμίζουν αμέσως μετά πως στήριξαν με κόστος επώδυνες αποφάσεις ως τώρα. «Σήμερα, όμως, εφόσον δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις που θα βοηθούν την πραγματική οικονομία, είμαστε υποχρεωμένοι, όπως με ομιλίες των Βουλευτών μας στη Βουλή επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει, να καταψηφίσουμε το συζητούμενο σχέδιο
νόμου, με το οποίο εισάγονται νέα μέτρα», καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία πάντως παρατίθενται αναλυτικά οι ενστάσεις του κόμματος.
Γίνεται λόγος για «πολιτική αδράνεια, στρεβλή νοοτροπία, αδυναμίες λειτουργίας και έλλειψη σχεδίου» από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που δεν έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα και δεν αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της δανειακής δόσης του Μαΐου. Σε άλλο σημείο πάντως, αναγνωρίζεται η ύπαρξη και διατάξεων προς τη σωστή κατεύθυνση, που όμως «δεν μπορούν να αναδειχθούν σε αυτόν ʽτον κυκεώνα της νομοθετικής πανσπερμίαςʼ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Παρατηρώντας ότι «το πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού από το πρώτο κιόλας τρίμηνο, εκτελείται με σοβαρές αποκλίσεις και δεύτερον ότι για το 2013 θα υπάρξει ύφεση τουλάχιστον 4,2% ( για 5ο συνεχόμενο έτος)», το νέο κόμμα επισημαίνει πως η κυβέρνηση όφειλε να λάβει γενναίες και τολμηρές αποφάσεις, που θα στόχευαν αφενός μεν να κρατήσουν “ζωντανές” τις επιχειρήσεις και αφετέρου να γίνει δυνατόν να εισρεύσουν χρήματα στο δημόσιο ταμείο, καταγγέλλοντάς την για τα ακριβώς αντίθετα.
Στις προβλέψεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία, που εκτιμάται ότι προϋποθέτουν οικονομία με συνεχείς ρυθμούς ανάπτυξης, η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» αντιπροτείνει πάγωμα ληξιπρόθεσμων οφειλών ως το τέλος του 2012 για δύο χρόνια και με μόνη προϋπόθεση την πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων. Την ίδια ώρα, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ενώ όφειλε εδώ και δέκα μήνες να έχει επεξεργαστεί τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, «συνεχίζει ουσιαστικά την εφαρμογή του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών, αλλάζοντας απλώς την ονομασία του». Επισημαίνει ακόμα «εκ νέου επιβάρυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τυφλό και αδιάκριτο τρόπο», που οδηγεί σε μαρασμό έναν τομέα που παρουσίαζε ανάπτυξη και δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια.
 lykavitos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου