Κυριακή 28 Απριλίου 2013

O Άκης τα βάζει με το ΠΑΣΟΚ και τους δικαστές

EV_GP_DIKI_AKI_TSOXATZOPOULOU18.limghandlerΣφοδρή επίθεση εξαπολύει ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, στην οποία αποδίδει ευθύνες για τον «κατήφορο κατήφορο του κόμματος και της χώρας», ενώ στρέφει τα βέλη του και κατά της Δικαιοσύνης, καθώς όπως ισχυρίζεται η συζυγός του κρατείται παράνομα στη φυλακή.
Εξηγώντας την απόφασή του να καλέσει ως μάρτυρες τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και υπουργούς της κυβέρνησης του ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη, ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει ότι «δεν επιδιώκει να εντάξει και άλλους στο “κάδρο”».
«Με πολιτική παρουσία και δράση επί σαράντα χρόνια στη μεταπολίτευση της πατρίδας μας, από την αρχή του ’74 έβγαζα πάντα μόνος μου τα “κάστανα από τη φωτιά”, τόνισε ο πρώην υπουργός για να προσθέσει ότι «εγώ δεν αποφάσισα μόνος μου, αλλά και από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισε ως το ανώτατο όργανο της κυβέρνησης Σημίτη για την ειρήνη, την άμυνα, την ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού».
Στη συνέχεια ο έγκλειστος πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η αγορά των «αμαρτωλών» υποβρυχίων
ήταν συλλογική απόφαση.
«Κάλεσα με πρωτοβουλία μου, ήταν χρέος μου, τους συναδέλφους υπουργούς του ΚΥΣΕΑ, να βεβαιώσουν ότι κανείς, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν αποφάσισε μόνος του, αλλά πήραμε μια κυβερνητική απόφαση συλλογικού θεσμικού οργάνου, που για τις αποφάσεις του κανείς δεν μπορεί να χρεώσει ευθύνη σε έναν μόνο», υποστήριξε ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Ερωτηθείς σε ποιους αναφερόταν στη γραπτή ανακοίνωσή του μετά τη δίκη λέγοντας ότι ντρόπιασαν το ΠΑΣΟΚ, απάντησε:
«Η πολιτική ηγεσία που οδήγησε σε ένα κατ’ όνομα μόνον ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εξέλιξη. Ανεπαρκής σε όλα, οδήγησε το λαό στην απόλυτη καταστροφή» τονίζει ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Σε ό,τι αφορά τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, ομολογεί ότι ανησυχεί για την κατάστασή της. «Βλέποντας μετά το δικαστήριο την εικόνα της στην τηλεόραση ομολογώ ότι ανησύχησα. Αυτό που ζήτησα από το δικαστήριο για ανθρωπιστικούς λόγους, την άμεση αποφυλάκισή της,ύστερα από παράνομη και καταχρηστική φυλάκιση 12 μηνών, λόγω της κρατικής βίας, φαίνεται να μην επαρκεί. Δυστυχώς η γυναίκα μου, μάνα ενός ανήλικου παιδιού επτά ετών και με τους δυο γονείς του κρατούμενους στον Κορυδαλλό, είναι το πλέον τραγικό θύμα παράνομης και απαράδεκτης κρατικής βίας».
Κάνει λόγο για «εγκληματική συμπεριφορά της Δικαιοσύνης» απέναντι στη σύζυγό του.
«Οι δικαστικοί λειτουργοί μετατράπηκαν σε κοινούς διώκτες μας και έτειναν ιδιαίτερα ευήκοον ους σε άνωθεν παρεμβάσεις, αρνούμενοι το αυτονόητο, την πρόσβαση σε ιατροδικαστή που ζήτησε να την επισκεφτεί. Αρνούνται δε και σήμερα να δεχτούν την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία ευρίσκεται αλλά και την αποφυλάκισή της παρανομώντας» καταλήγει ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου