Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Γενική αντεπίθεση για την κατάληψη της επαρχίας Χoμς

sSyrian-forces-tank-movi-007Από την Παρασκευή το πρωί συριακές δυνάμεις συγκρούονται σφοδρά με τους αντάρτες στην επαρχία Χομς, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο ως μέρος της γενικής αντεπίθεσης του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου όλης της συριακής επικράτειας αλλά και των κατά μήκος παραμεθόριων περιοχών αναφέρει το Associated Press.
Με μια νέα προμήθεια όπλων όπλων, οι αντάρτες είχαν μια σχετική πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως στη νότια επαρχία της Ντεράα, όπου προελαύνουν στην περιοχή μεταξύ των συνόρων της Ιορδανίας και την πρωτεύουσα Δαμασκό αναφέρει το «συριακό παρατηρητήριο» αλλα΄το σίγουρο είναι ότι οι αντάρτες
«πιέζονται « παντού.
Η επαρχία της Χομς αυτήν την στιγμή στην κυριολεξία σφυροκοπείται ανελέητα από την συριακή Αεροπορία και οι συριακές δυνάμεις αντεπιτίθενται με όλα τα μέσα τους με σκοπό τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής . Την Παρασκευή, τα στρατεύματα συγκρούστηκαν με τους αντάρτες σε περιοχές κατά μήκος των λιβανικών συνόρων.
Η συνοριακή αυτή περιοχή θεωρήται ¨κλειδί" και για τις δύο πλευρές που αγωνίζονται στον εμφύλιο πόλεμο και οι μάχες υπήρξαν σφοδρές τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως μέσα και γύρω από την πόλη Qusair στην επαρχία Χομς.
Η περιοχή θεωρείται ζωτικής σημασίας για το καθεστώς της Συρίας, λόγω της προνομιακής θέσης της οδικής αρτηρίας που συνδέει τη Δαμασκό με την πόλη Χομς, έναν στρατηγικό άξονα ανεφοδιασμού για τους στρατιωτικούς. Οι αντάρτες, επίσης, έχουν χρησιμοποιήσει το ίδιο άξονα για τη μεταφορά προμηθειών και όπλων από σουνίτες υποστηρικτές στο Λίβανο. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου