Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Άσαντ: H Δύση θα πληρώσει ακριβά τη στήριξή της στην Αλ-Κάιντα

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο συριακό τηλεοπτικό σταθμό Αλ–Ικμπαρίγια στη Δαμασκό. Ο Άσαντ δήλωσε ότι η Δύση θα πληρώσει βαρύ τίμημα «για την υποστήριξη την οποία παρέχει στην Αλ Κάιντα εντός της Συρίας».
Οι Δυτικοί «παίζουν με τη φωτιά» χρηματοδοτώντας την Αλ-Κάιντα, δήλωσε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-'Ασαντ και άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία ως το 2014 και ακόμα περισσότερο.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ιχμπαρίγια, προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη χώρα του μπορεί να επεκταθεί στη γειτονική Ιορδανία, την οποία κατηγορεί ότι εκπαιδεύει αντάρτες και ότι διευκολύνει την είσοδο χιλιάδων από αυτούς στη Συρία.
«Η φωτιά δε θα σταματήσει στα σύνορά μας. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Ιορδανία είναι και αυτή εκτεθειμένη (στην κρίση) όπως η Συρία», ανέφερε, ενώ στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός 'Αμυνας ανακοίνωνε ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στην Ιορδανία, η οποία θα ξεπεράσει τους
200 άνδρες.
«Η Δύση έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβά το γεγονός ότι χρηματοδότησε στις αρχές της την Αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν. Σήμερα κάνει το ίδιο στη Συρία, στη Λιβύη και αλλού και θα το πληρώσει ακριβά στην καρδιά της Ευρώπης και στις ΗΠΑ», σημείωσε ο κ. 'Ασαντ.

                                           
Άσαντ: Η Δύση υποστηρίζει την Αλ Κάιντα και θα το πληρώσει
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ κατηγόρησε ευθέως τη Δύση, ότι υποστηρίζει την Αλ Κάιντα στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία. Ο πρόεδρος της χώρας έστειλε το μήνυμα αυτό σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας μάλιστα ότι η Δύση θα πληρώσει για την στάση της βαρύ τίμημα στην καρδιά της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο στόχαστρό του βρέθηκε και η Ιορδανία την οποία κατηγόρησε ότι επιτρέπει σε χιλιάδες μαχητές να εισέλθουν στη Συρία μέσω των συνόρων της. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η φωτιά δεν θα σταματήσει στα σύνορα της χώρας του.
Ο σύρος πρόεδρος αναφερόταν στη βοήθεια που είχε χορηγήσει η Ουάσιγκτον στη δεκαετία του 1980 στο Αφγανιστάν, στους μουτζαχεντίν που μάχονταν κατά της σοβιετικής κατοχής, αναμεσά τους και μέλη της Αλ-Κάιντα.
«Η Δύση δε γνωρίζει ότι η τρομοκρατία αυτή θα στραφεί εναντίον της. Πολεμούν την Αλ-Κάιντα στο Μαλί και την υποστηρίζουν στη Συρία. Είναι μια πολιτική δυο μέτρων και δυο σταθμών», πρόσθεσε αναφερόμενος στη γαλλική επέμβαση στην αφρικανική χώρα.
Οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, αρνούνται να προμηθεύσουν τους αντάρτες με όπλα, υποστηρίζοντας ότι αυτά μπορεί να πέσουν στα χέρια εξτρεμιστών.
'Ομως, ο κ. 'Ασαντ τόνισε στη συνέντευξή του ότι «δεν υπάρχει μετριοπαθής τρομοκρατία», απορρίπτοντας κάθε διάκριση ανάμεσα στους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και οργανώσεων όπως το Μέτωπο Αλ-Νόσρα, το οποίο πρόσφατα ορκίστηκε πίστη στην Αλ-Κάιντα.
«Η Αλ-Κάιντα κυριαρχεί (στην εξέγερση) στη Συρία», υποστήριξε.
Υπογράμμισε εξάλλου ότι ενδεχόμενη ήττα του καθεστώτος του από τους αντάρτες, τούς οποίους όπως πάντα χαρακτήρισε «τρομοκράτες», οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, θα σημάνει «το τέλος της Συρίας».
«Δεν έχουμε άλλες επιλογές από τη νίκη, γιατί εάν δε νικήσουμε, αυτό θα είναι το τέλος της Συρίας», υποστήριξε.
Ο σύρος πρόεδρος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, η οποία εδρεύει κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό, αμφισβητώντας τον πατριωτισμό της, τη λαϊκή βάση της και εκτιμώντας ότι δεν είναι σε θέση να διεξαγάγει διάλογο με τη Δαμασκό.
«Πώς μπορεί να είστε πατριώτες εφόσον έχετε διαφύγει στο εξωτερικό; Σε όλες τις χώρες του κόσμου, η αντιπολίτευση είναι μια αντιπολίτευση εκλεγμένη με μια λαϊκή βάση. Πού είναι οι εκλογές στις οποίες βασίζεται αυτή η αντιπολίτευση;», διερωτήθηκε.
Όσον αφορά έναν ενδεχόμενο διάλογο με την αντιπολίτευση, ο κ. 'Ασαντ δήλωσε ότι δε θα διαπραγματευτεί με αυτούς που «δέχονται χρήματα για να πουλήσουν την πατρίδα τους και με αυτούς που δεν έχουν λαϊκή βάση».
Αναφερόμενος σε μια ενδεχόμενη διεθνή ανθρωπιστική επέμβαση, σε μια χώρα που αριθμεί πλέον, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους και η οποία αντιμετωπίζει σημαντική έλλειψη τροφίμων, υποστήριξε ότι αυτό »θα είχε στόχο αποκλειστικά και μόνο την καταστροφή των Σύρων, γιατί θα καθιστούσε τη Συρία μια χώρα εξαρτημένη από το εξωτερικό».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου