Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Στο «στόχαστρο» του FBI η χήρα αλλά και η μητέρα των βομβιστών

876EE036182CC51B92E6CE89E04FD2E0Στο στόχαστρο του FBI βρίσκεται η 24χρονη χήρα του νεκρού βομβιστή της Βοστώνης, Ταμερλάν Τσαρνάεφ.
Η 24χρονη Κάθριν Ράσελ μητέρα της τρίχρονης Ζαχάρα είναι απαρηγόρητη, κλαίει συνεχώς αφού διαλύθηκε η οικογένειά της, χάνοντας τον σύζυγό της και πατέρα της κόρης της, δήλωσε ο δικηγόρος της στο CNN, με τον οποίο το FBI βρίσκεται σε συνεχή επαφή τα τελευταία 24ωρα.
Ο δικηγόρος της Κάθριν επιχείρησε να προστατεύσει την πελάτισσά του, που μέσα σε λίγα 24ωρα έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του FBI αλλά και των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως.
Η Κάθριν Ράσελ θα ανακριθεί από το FBI όταν είναι σε θέση , δήλωσε ο δικηγόρος της ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα κι άλλες λεπτομέρειες για τη ζωή της πελάτισσάς του. “Επί επτά μέρες την εβδομάδα,η Κάθριν εργάζεται από το πρωί έως το βράδυ προσφέροντας κατ΄ οίκον ιατρικές
υπηρεσίες. Το ζευγάρι ζούσε χωριστά, η Κάθριν με τους γονείς της στο Rhode Island και ο Ταμερλάν στο Κέιμπτριτζ της Μασαχουσέτης”.
Την ίδια ώρα, ο ιστότοπος “drudgereport” αποκαλύπτει ότι, εκτός από τα αδέρφια Τσαρνάεφ και η μητέρα τους διακατέχονταν από θρησκευτικό φανατισμό. Μάλιστα, μία εβδομάδα πριν τις επιθέσεις , όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η μητέρα των Τσαρναέφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζοχάρ για να τον ρωτήσει εάν είναι καλά: “Μαμά, γιατί ανησυχείς;”, της είπε ο Τζοχάρ γελώντας. Έπειτα από λίγες ημέρες, την είχε πάρει ο ίδιος τηλέφωνο για να της πει: “Μαμά, μας κυνηγάει η αστυνομία… Σ’ αγαπώ”, κι έκλεισε απότομα το τηλέφωνο.
Το “χέρι” του Τζοχάρ αλλά και του μεγαλύτερου αδερφού του, του Ταμερλάν, όπλισε ο φανατικός ισλαμισμός, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. Το ABC News μάλιστα γράφει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ότι ο Τζοχάρ έμαθε για τις επιθέσεις, μόλις μία εβδομάδα πριν αυτές γίνουν πράξη. Πάντως, μετά τη δήλωση του 19χρονου φοιτητή Ιατρικής στο FBI ότι τα αδέρφια δεν είχαν διεθνείς διασυνδέσεις, η αμερικανική υπηρεσία προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης βρίσκοντας μια λογική εξήγηση για το πώς τα δύο αδέρφια κατάφεραν όχι μόνο να φτιάξουν αλλά και να ενεργοποιήσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς χωρίς “έξωθεν” βοήθεια. Η μόνη εξήγηση είναι να είχαν λάβει “μαθήματα” από το πρώτο βιβλίο της Αλ Κάιντα που εκδόθηκε το 2010 παρέχοντας πληροφορίες για την δημιουργία ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με απλά υλικά που μπορεί κανείς να τα βρει ακόμα και στην κουζίνα της… μαμάς του.
Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, ο Τεντ Νούτζεντ, διάσημος ακροδεξιός ροκ σταρ δήλωσε ότι ο Τζοχάρ θα έπρεπε να πληρώσει το τίμημα των επιθέσεων με δημόσιο απαγχονισμό.
Η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση θα διεξαχθεί στις 30 Μαΐου. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, ξεκαθάρισε ότι ο 19χρονος θα δικαστεί σε πολιτικό δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου