Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του Economist: Θεωρούσαν την Ελλάδα αδύναμο κρίκο, σήμερα είναι θωρακισμένη

Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του Economist: Θεωρούσαν την Ελλάδα αδύναμο κρίκο, σήμερα είναι θωρακισμένη  O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την έναρξη της ομιλίας του από το βήμα του Συνεδρίου του Economist, τόνισε πως η Ελλάδα είναι πια θωρακισμένη, πιάνει τους στόχους της, βρίσκεται κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα, έχει πετύχει μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες ενώ το τραπεζικό μας σύστημα ανακεφαλαιοποιείται​.

«Πολλοί έβλεπαν την καταστροφή του ευρώ και προεξοφλούσαν την έξοδο της Ελλάδας. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και η κατάστασή της σταθεροποιείται και το ίδιο το ευρώ μοιάζει ισχυρότερο. Κανείς πια δε θεωρεί αναπόδραστη τη διάλυσή του, κανείς πια δεν μιλά για το λεγόμενο "Grexit"» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

«Η Ελλάδα είναι πια θωρακισμένη, πιάνει τους στόχους της, βρίσκεται κοντά στο πρωτογενές
πλεόνασμα, ενώ έχει εξασφαλίσει την ομαλή της χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια, έχοντας πετύχει μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν στο παρελθόν» συμπλήρωσε.

Είναι αναπόφευκτο να μην εφαρμοστούν βίαια και σοκαριστικά μέτρα για τη κοινωνία, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, αλλά από την άλλη έκανε λόγο για αντισταθμιστικά μέτρα που θα επαναφέρουν τη χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. 

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων λέγοντας πως ήταν βολεμένοι, ξόδευαν και σκορπούσαν χωρίς να αναλογιστούν τις ευθύνες, ''εμείς με αυτό θα συγκρουστούμε'' τόνισε. 

«Δεν πολεμάμε την ύφεση με το να κλείνουμε τους δρόμους, ούτε να διώχνουμε επενδύσεις» δήλωσε.


Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε «δε θα ζούμε πάντα με μνημόνια, δε θα ζούμε πάντα με δανεικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου