Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Παγκόσμιας εμβέλειας κολοσσούς φέρνει η επένδυση της Cosco στον Πειραιά

Μετά την Hewlett Packard, και άλλοι πολυεθνικοί κολοσσοί βλέπουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα στο λιμάνι του Πειραιά. 

Η επένδυση της κινεζικής Cosco στο λιμάνι έχει προσελκύσει πλήθος επενδυτών που θέλουν να εκμεταλλευθούν το νέο πλαίσιο μετά και τη συμφωνία με την Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μεταφορά των προϊόντων τους στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Έτσι στο χορό των επενδύσεων μπαίνουν η εταιρεία LG από την Κορέα και η Lenovo από την Κίνα, οι οποίες ετοιμάζουν «βαλίτσες» για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 
Tην ίδια στιγμή, και η εταιρεία Hewlett Packard μελετά επέκταση της συμφωνίας και τη διακίνηση έως και 20% περισσότερων εμπορευμάτων από τον Πειραιά.

Σημειώνεται πως η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει την εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά και ενώ αρχικά αναμένονταν να δρομολογηθούν δύο συρμοί την εβδομάδα, οι οποίοι θα μεταφέρουν 40 containers ο καθένας αυτό μάλλον φαντάζει πολύ λίγο για την εταιρεία.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως επίκειται και νέα συμφωνία με την εταιρεία, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει δείξει η LG Electronics για αντίστοιχη συνεργασία. 

Εκπρόσωποι των Κορεατών έχουν ήδη έλθει στην Ελλάδα προκειμένου να εξετάσουν τις υλικοτεχνικές δυνατότητες και τις υποδομές προκειμένου να παρακάμψουν τη διώρυγα του Σουέζ και να μεταφέρουν τα προϊόντα τους μέσω του Πειραιά. 

Άλλωστε μια μεταφορά στην Ελλάδα εκτιμάται πως είναι φθηνότερη κατά 20% σε σχέση με το Ρότερνταμ ή το Αμβούργο.
 
http://www.fpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου