Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Τέλος εποχής για την Αλέκα…


Aνοίγει αύριο Πέμπτη με εισήγηση της Αλέκας Παπαράγα, του τις εργασίες του, το συνέδριο του ΚΚΕ, το 19ο της ιστορίας του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος, “στο 19ο Συνέδριο το ΚΚΕ έφτασε μετά από τετράμηνη διαδικασία, κατά την οποία συζητήθηκαν στις κομματικές οργανώσεις, στην ΚΝΕ, καθώς και με χιλιάδες εργαζόμενους, τα προσυνεδριακά κείμενα”.
Το θέμα της εκλογής του νέου Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ θα διευθετηθεί από τη νέα Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα προκύψει από το συνέδριο. Σύμφωνα με το –κομμουνιστικό- έθιμο, γενικοί γραμματείς να γίνονται μέλη του Πολιτικού Γραφείου, άρα επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή της Αλέκας είναι θεωρητικά οι  Δ.
Κουτσούμπας, Γ. Μαρίνος και Ν. Σοφιανού.
Για τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%.  Για το νέο καταστατικό ψήφισαν υπέρ το 97,3% των κομματικών μελών, κατά το 1,21% και λευκό το 1,49%. Θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% -αυτά είναι κόμματα- των μελών της και με κατά ή λευκό, το 1,1%. Για όσους διαφώνησαν δημόσια και τυχαίνει να είναι δημοσιογράφοι του «Ριζοσπάστη» εκτιμάται ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα..
Χαιρετιστήρια μηνύματα στο συνέδριο έχουν στείλει στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ 66 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλες τις ηπείρους (!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου