Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Δελαβέκουρας: Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για τα νησιά ή τις νησίδες στο Αιγαίο

«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά διέπονται από διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες είναι απολύτως σαφείς» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβεκουρας.
Αφορμή στάθηκε η σχετική απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε ερώτηση στην τουρκική Βουλή περί κυριαρχικού καθεστώτος των νήσων του Αιγαίου.
«Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά το χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δελαβέκουρας και εξέφρασε την ελπίδα «του χρόνου τέτοιο καιρό να μην τα
ξαναλέμε».
Αναλυτικά η απάντηση Δελαβέκουρα
«Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά το χρόνο.
Θα δώσω λοιπόν και εγώ την ίδια ακριβώς απάντηση που έδωσα την τελευταία φορά: Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά διέπονται από διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και γι’ αυτό δεν ευσταθεί καμία αμφισβήτηση του καθεστώτος των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.
Ελπίζω του χρόνου τέτοιο καιρό να μην τα ξαναλέμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου