Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Ναι» Στουρνάρα στην τροπολογία ΠΑΣΟΚ για την ανεργία


72329199FEB3367B13D52489D36EEED4-1Αποδεκτό έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας το πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Απέρριψε-για δημοσιονομικούς λόγους- το δεύτερο άρθρο που πρότεινε την υπό όρους μείωση των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, η εφαρμογή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για απασχόληση ανέργων σε κοινωφελή προγράμματα δήμων και
περιφερειών, αντιμετωπίζει τους ανέργους ως παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Παράλληλα, ο Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε την αποδοχή τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την τακτοποίηση μισθολογικής εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 2010.
Σε μια προσπάθεια να εκτονωθούν οι διαφωνίες από πλευράς Ιπποκράτους, ο υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευτεί το Σάββατο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ότι τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών θα κοστολογήσουν τη συγκεκριμένη πρόταση και εάν καθίστατο εφικτό να ολοκληρωθεί μέχρι τη συζήτηση της Κυριακής, η τροπολογία θα προστίθετο στο πολυνομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου