Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Νίκος Παναγιωτόπουλος υφυπουργός εργασίας , κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας: Δελτίο Τύπου για Ομαδικές απολύσεις ΑΓΕΤ Ηρακλής




ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
Την απόρριψη από την πλευρά του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) της αίτησης της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής, για την παροχή της απαιτούμενης άδειας προκειμένου να προχωρήσει στην ομαδική απόλυση των 229 εργαζομένων στο εργοστάσιο τσιμέντων που διαθέτει στη Χαλκίδα, βάζοντας «λουκέτο» στη μονάδα, επισήμανε, σήμερα 25 Απριλίου 2013, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Θανάση Παφίλη.

«Αυτές οι ομαδικές απολύσεις των διακοσίων 229  εργαζόμενων που προκρίνει η
εταιρεία, απλά δεν θα γίνουν δεκτές σαν πρόταση από το Υπουργείο Εργασίας, διότι μεταξύ άλλων αντίκειται και στο γράμμα του νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, η εισήγηση του ΑΣΕ στηρίζεται στο σκεπτικό ότι «δεν αποδεικνύεται από τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης η μη βιωσιμότητά της».

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Εργασίας, σε συνέχεια της απόφασης του ΑΣΕ, θα συνεχίσει να έχει ενεργοποιημένους τους γνωμοδοτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς. «Αυτό θα κάνουμε με κάθε ένταση», τόνισε χαρακτηριστικά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου