Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μείωση φόρων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών Τι συμβαίνει με τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον ΕΦΚ στα καύσιμα

Picture 0 for Μείωση φόρων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών
Η αντίστροφη μέτρηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, έχει ξεκινήσει. Η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταικούρα, για την πιλοτική αποκλιμάκωση του συντελεστή, φαίνεται να βρίσκει θετικής υποδοχής και από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στην Ελλάδα, τα οποία, ωστόσο, για να πεισθούν έχουν ζητήσει ποσοτικοποίηση όλων των σεναρίων.
Το πιθανότερο από αυτά κάνει λόγο για μείωση του φόρου στο 13% από το 23%, όπου βρίσκεται σήμερα, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να υπολογισθεί ακριβώς το κέρδος για το δημόσιο κι αυτό
γιατί και πάλι κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει την έκταση εφαρμογής τους μέτρου.
Ειδική διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, αυτόν τον καιρό, «μετράει» για λογαριασμό της ηγεσίας του, την κατά προσέγγιση ωφέλεια από την  εφαρμογή του μέτρου, έτσι ώστε τον Ιούνιο όταν γίνει η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα να είναι σε θέση να την παρουσιάσει.
Το ίδιο γίνεται και με την περίπτωση της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, που ως μέτρο, η εξομοίωση του κρίθηκε επιτυχής μόνο για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας. Σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα, η προσπάθεια απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς.
 forologikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου