Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

"Τα μαζεύει η Κύπρος για πώληση χρυσού"

8f1322dbb74d0d5d8c9a3b1bfe00bbf6 XLΑλλάζει στρατηγική η κυπριακή κυβέρνηση για την πώληση χρυσού που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο ενεργειών για τη μείωση του χρέους και την ταχύτερη έξοδο από το μνημόνιο.
Με νέες δηλώσεις ο Χάρης Γεωργιάδης επισημαίνει ότι δεν δίνει προτεραιότητα στην πώληση αποθεμάτων χρυσού στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας που συμφωνήθηκε αυτό το μήνα και ακόμη εξετάζει όλες τις επιλογές.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Χ. Γεωργιάδης τόνισε ακόμη ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν μετά από τη χαοτική διάσωση τον περασμένο μήνα και που οδήγησαν στο να παραμείνει «κλειδωμένο» το τραπεζικό σύστημα για 15 ημέρες, θα μετριαστούν σε μερικές
ημέρες ή εβδομάδες.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο πώλησης 400 εκατ. ευρώ σε χρυσό από τα αποθέματα της Κύπρου, το Reuters σχολιάζει ότι ναι μεν το ποσό είναι μικρό, αλλά το προηγούμενο που δημιουργείται από το να πουλήσει μια κεντρική τράπεζα μέρος των αποθεμάτων της, ευθύνεται εν μέρει στο να υπάρξει η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές του χρυσού των τελευταίων 30 ετών.
Από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός τόνισε πως αν και η πώληση χρυσού ήταν μεταξύ των διαφόρων δεσμεύσεων του νησιού προς τους διεθνείς πιστωτές, τόνισε πως δεν ήταν ένα θέμα προτεραιότητας. «Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί, θα πετύχουμε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε στο να συγκεντρώσουμε τα ποσά που απομένουν στην ευθύνη μας προκειμένου να αποφύγουμε την ανάγκη να επανέλθουμε με νέο πρόγραμμα προσαρμογής», τόνισε ο Χ. Γεωργιάδης. (newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου