Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ετοιμάζεται το «λόμπι της… λίρας»

Cyprus lira-1-NAI
Στα χνάρια του δικού μας «λόμπι της δραχμής», με μέλη επιτήδειους Κύπριους επιχειρηματίες
Στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστό ως «λόμπι της δραχμής». Μέλη του φέρονταν να είναι επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν τις δανειακές τους υποχρεώσεις στην χώρα μας και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Όπερ σημαίνει ότι σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στο πάλαι ποτέ εθνικό νόμισμα, θα έβγαιναν πολλαπλώς κερδισμένοι, για ευνόητους λόγους. Στην Κύπρο, το ανάλογο λόμπι, που έκανε την εμφάνιση του τα
τελευταία 24ωρα είναι το «λόμπι της λίρας».
Η σύνθεση του είναι περίπου ίδια και η επιρροή του ανάλογη. Ωστόσο, ήδη έχει αρχίσει να ξεσηκώνεται ένα κύμα οργής εναντίον του, στο νησί, που δεν του επιτρέπει να ξεδιπλωθεί, όπως τουλάχιστον θα ήθελε, σε αυτή τη φάση. Παρ όλα αυτά, την εμφάνιση του την έχει κάνει στα ΜΜΕ και τις πιέσεις του τις ασκεί, όπου δει.
Λέγεται ότι σε αυτό το λόμπι θα μπορούσαν δυνητικά να υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι θα δήλωναν συμμετοχή, όμως, κάτι τέτοιο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν προκύπτει από πουθενά. Υπ αυτές τις συνθήκες, όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, κανείς δεν μπορεί να αποκλείει τίποτα εκ των προτέρων. (voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου