Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Γιάννης Πασχαλίδης Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: Ερώτηση για τους ωρομίσθιους του ΟΑΕΔ


 

Κατατέθηκε από το Βουλευτή Ν.Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, στις 17 Απριλίου 2013, η με αριθμό 9845 ερώτηση στη Βουλή, με θέμα: Αιτήσεις υποψηφίων ωρομισθίων εκπαιδευτικών στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ - Aξιολόγηση του κριτηρίου της διδακτικής και της επαγγελματικής εμπειρίας.

Το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση
ΘΕΜΑ:
Αιτήσεις υποψηφίων ωρομισθίων εκπαιδευτικών στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ - Aξιολόγηση του κριτηρίου της διδακτικής και της επαγγελματικής εμπειρίας
Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13 του Ν.3144/2003(ΦΕΚ Α’ 111/8-5-2003) κάθε χρόνο εκδιδόταν από το Υπουργείο, Απόφαση για τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής του προσωπικού ορισμένου χρόνου,
των ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ, όπου μεταξύ άλλων, αποτελούσαν κριτήρια, τόσο η διδακτική όσο και η επαγγελματική εμπειρία, με βαθμολόγηση 1 προς 1.
Τα παραπάνω ίσχυαν ως το 2010, όταν με την υπ’ αριθμ. 6622/383/2010 (ΦΕΚ 707/Β’/2010) Υπουργική Απόφαση, κάθε ώρα διδακτικής εμπειρίας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση βαθμολογείται με 1 (ένα) μόριο και κάθε ημέρα επαγγελματικής εμπειρίας των τελευταίων 15 ετών για τους υποψήφιους όλων των κλάδων και ειδικοτήτων από την τελευταία ημέρα ισχύος της προκήρυξης αξιολογείται με 2 (δύο) μόρια.
Με βάση τα νέα κριτήρια αξιολόγησης η επαγγελματική εμπειρία μοριοδοτείται διπλά έναντι της διδακτικής εμπειρίας, με συνέπεια την απόλυση όλων των παλαιών ωρομισθίων εκπαιδευτικών, αφού δεν έχουν την κρίσιμη τελευταία δεκαπενταετία επαγγελματική εμπειρία.  
Ωστόσο, σε όλες τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές επαγγελματικές σχολές και λύκεια αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Ναυτιλίας, Εθνικής Άμυνας, Σιβιτανιδείου, Εκκλησίας, αναγνωρίζεται η Διδακτική εμπειρία ισότιμα με την Επαγγελματική (1:1).
Παράλληλα, επειδή κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης μόνο σε ένα (1) νομό, συμβαίνει να εμφανίζονται τελικά, σε προνομιακές θέσεις στους πίνακες αξιολόγησης σε ΕΠΑ.Σ. της ίδιας περιφέρειας, υποψήφιοι με χαμηλότερη μοριοδότηση, κατάσταση που διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιλογές των υποψηφίων εκπαιδευτικών και τη συγκρότηση ή μη των τμημάτων.
 Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Προτίθεστε να προχωρήσετε  σε τροποποίηση της τελευταίας Υπουργικής Απόφασης σε ότι αφορά την αξιολόγηση του κριτηρίου της επαγγελματικής εμπειρίας με την κατάργηση του (Χ 2) μόρια στον κλάδο ΠΕ και εφαρμογή της αρχής της ισότητας του (Χ 1) μορίου στην αξιολόγηση της επαγγελματικής εμπειρίας για τις εφεξής προκηρύξεις;

2. Προτίθεστε να επιτρέπετε στον υποψήφιο ωρομίσθιο εκπαιδευτικό να υποβάλει μία αίτηση ανά περιφέρεια και όχι ανά νομό, ώστε να αποτρέπονται περιπτώσεις πρόσληψης εκπαιδευτικών με χαμηλότερη μοριοδότηση εντός της ίδιας περιφέρειας;


Από το Γραφείο Γιάννη Πασχαλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου