Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η Γιάννα δεν ήθελε μισθό,αλλά το Δημόσιο... την πλήρωνε

Κανονικό μισθό συνέχισε να λαμβάνει από το Δημόσιο η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του κ. Νίκου Νικολόπουλου, «την 31/01/2013 η κυρία Ιωάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έπαυσε να μισθοδοτείται από το ΥΠ.ΕΞ
κατόπιν σχετικής δηλώσεώς της». 


Ωστόσο να αναφερθεί πως ο κ. Νικολόπουλος πραγματοποίησε την ερώτηση επικαλούμενος δημοσίευμασύμφωνα με το οποίο η κυρία Αγγελοπούλου είχε ζητήσει την διακοπή της καταβολής του μισθού από το 1998. 

Ειδικότερα, η κ. Αγγελοπούλου με επιστολή που είχε αποστείλει τον Ιανουάριο στον υπουργό Εξωτερικών,Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε εξηγήσει πως από την ημέρα που της απονεμήθηκε ο τίτλος, την 1η Σεπτεμβρίου του 1998, είχε ζητήσει να πάψει η καταβολή σ΄εκείνη του αντίστοιχου μισθού. Το αίτημα της παρ’ όλα αυτά δεν έγινε δεκτό ελλείψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Η κ. Αγγελοπούλου τόνισε πως: «Μετά την ψήφιση του ν. 4104/2013 δηλώνω ότι παραιτούμαι του προβλεπόμενου για τη θέση εκ προσωπικοτήτων μισθού».
Όπως απαντά το υπουργείο, οι πρέσβεις των προσωπικοτήτων κατά τη διάρκεια της θητείας τους λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών του βαθμού του εν ενεργεία πρέσβεως.
Στη συνέχεια, ωστόσο, επισημαίνει πως προσφάτως καθιερώθηκε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων δύνανται με δήλωσή τους να παραιτούνται της προβλεπόμενης αμοιβής καθώς και όλων των σχετικών αποδοχών.

Δείτε ποιοι είναι αυτή τη στιγμή οι 8 πρέσβεις των προσωπικοτήτων
Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη,
Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος,
Σταύρος Λυκίδης,
Διονύσιος Κοδέλλας,
Βασίλειος Στυλιανός Κασκαρέλης,
Κωνσταντίνος Αρκουμάνης,
Θεόδωρος Σωτηρόπουλος και
Βασίλειος Αχιλλέας Πισπινής
axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου